همزیستی نیوز - رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در سال رونق تولید در رابطه با موضوع بیمه در قانون کار باید چانه زنی ویژه ای با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی انجام گیرد تا با اصلاح ساده ای در قانون کار موجب افزایش اشتغال شویم.

به گزارش ایرنا، محمدرضا پورابراهیمی شامگاه پنجشنبه در نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت با فعالان اقتصادی استان کرمان گفت: امروز واحدهای صنفی جرأت جذب نه تنها نیروی کار بیرون بلکه به کار گرفتن فرزندان خود را هم به دلیل سخت گیری هایی که در حوزه کار می‌شود ندارند که صدمات ناشی از این امر ابتدا به کارگران وارد می‌شود.

وی با توجه به ۲ میلیون واحد صنفی فعال که قابلیت جذب نیروی کار را در کشور دارند، گفت: با برداشتن سخت گیری ها و مقاومت‌های وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای جذب نیرو اگر هر صنفی بتواند تنها یک نفر نیرو را جذب کند تحول اساسی در کشور اتفاق خواهد افتاد و یک میلیون شغل به راحتی بدون هزینه را ایجاد کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با درخواست اصلاحیه این قانون برای یک بازه زمانی سه تا پنج ساله به صورت موقت گفت: تعدیل بخشی از محدودیت‌های حوزه تأمین اجتماعی می‌تواند رشد چشمگیری در حوزه اشتغال داشته باشد که در این راستا گزارش کارشناسی در کمیسیون اقتصادی مجلس برای ارائه به دولت آماده شده است.

وی همچنین افزود: تغییر این قانون می‌تواند یا مستثنی کردن واحدهای کوچک از قانون بیمه کار باشد و توافقی باشد که بین کارفرما و کارگر وجود دارد و یا اینکه دولت ماتفاوت هزینه بیمه‌ها را پرداخت کند.

پورابراهیمی با اشاره به گزارش سازمان جهانی کار در سال ۲۰۱۶ در رابطه با وضعیت کارگر و کارفرما گفت: بر اساس این گزارش جمهوری اسلامی ایران سختگیرانه ترین قانون کار را در دنیا دارد که این موضوع در دنیا در شرایط امروز یک خطا و یک جفا در حق کارگران است ضمن اینکه به هیچ عنوان نمی‌خواهیم حق کارگران را تضعیف کرده و یا فضای فئودالی در کشور ایجاد کنیم.

پورابراهیمی با تاکید بر این نکته که امروز هیچ‌گونه عامل غیراقتصادی نمی‌تواند بر اقتصاد کشور و تأمین ارز اثرگذار باشد از عملکرد دولت و بانک مرکزی در موضوع بازار ارز انتقاد کرد و گفت: در سال ۱۳۹۷ شاهد صدور ۲۷ بخشنامه متناقص از بانک مرکزی در حوزه ارز بودیم و الان جمع بندی بانک مرکزی این است که برای مدیریت ارز کشور به منابع ارزی نیاز داریم و این در حالی است که بر این نکته که امروز هیچ‌گونه عامل غیراقتصادی نمی‌تواند بر اقتصاد کشور و تأمین ارز اثرگذار باشد.

پورابراهیمی افزود: طبق آخرین گزارش‌های به دست آمده با توجه به سیاست‌های غلط بانک مرکزی در حوزه صادرکنندگان ۵۰ درصد از میزان ارز صادراتی کشور در سال گذشته تا به امروز تعیین تکلیف نشده است که باید هر چه زودتر به این موضوع ورود به آن رسیدگی کرد.

وی با اشاره به پیشنهاد تشکیل بازار متشکل ارزی اظهارداشت: در این بازار قیمت ارز بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود که در بحث اسکناس، بانک مرکزی این موضوع را پذیرفته اما در بحث حواله‌های ارزی فعلاً این موضوع را قبول ندارد.

همزیستی نیوز - مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی مانند هندوانه خطر چاقی، مرگ و میر کلی، دیابت، و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، عصر ایران نوشت: بر خلاف باور عمومی که هندوانه تنها از آب و قند تشکیل شده است، این میوه محبوب تابستانی سرشار از مواد مغذی است. هندوانه سطوح بالا از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتیاکسیدان‌ها را ارائه می‌کند، در شرایطی که کالری کمی دارد.

هندوانه میوه‌ای طراوت بخش و شیرین مزه است که بدون احساس گناه از دریافت کالری اضافه می‌توانید آن را برای مقابله با گرمای تابستان مصرف کنید. به همراه طالبی و ملون (Honeydew)، هندوانه به خانواده گیاهی کدوییان (Cucurbitaceae) تعلق دارد.

حقایقی کوتاه درباره هندوانه

- هندوانه هزاران سال است که کشت می‌شود و بنا بر برخی شواهد قدمت استفاده از این میوه به دوران مصر باستان بازمی‌گردد.

- بیش از ۹۰ درصد هندوانه از آب تشکیل شده است.

- هندوانه می‌تواند به بهبود برخی شرایط از جمله آسم، سرطان و التهاب کمک کند.

ارزش غذایی

یک پیمانه هندوانه خرد شده (۱۵۲ گرم) حاوی:

۴۳ کالری

۰ گرم چربی

۲ میلی گرم سدیم

۱۱ گرم کربوهیدرات (از جمله ۹ گرم قند)

۱ گرم فیبر

یک پیمانه هندوانه حاوی درصد روزانه ویتامین‌های زیر است:

۱۷ درصد از نیاز روزانه ویتامین A

21 درصد از نیاز روزانه ویتامین C

2 درصد از نیاز روزانه آهن

۱ درصد از نیاز روزانه کلسیم

هندوانه حاوی تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، فولات، اسید پانتوتنیک، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز، سلنیم، کولین، لیکوپن، و بتائین نیز است. همچنین هندوانه حاوی لیکوپن بیشتری نسبت به هر میوه یا سبزی دیگری است.

فواید هندوانه

مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها از انواع مختلف با کاهش خطر بسیاری از بیماری‌های مرتبط با سبک زندگی پیوند خورده است. مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی مانند هندوانه خطر چاقی، مرگ و میرکلی، دیابت و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. از دیگر فواید هندوانه می‌توان به بهبود شرایط پوست و مو، افزایش انرژی، و کاهش وزن اشاره کرد.

آسم

خطر ابتلاء به آسم بین افرادی که مقادیر زیاد از مواد مغذی خاص را مصرف می‌کنند، کمتر است. ویتامین C یکی از این مواد مغذی است که در بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها، از جمله هندوانه یافت می‌شود.

فشار خون

مطالعه‌ای که در نشریه the American Journal of Hypertension منتشر شد، نشان داد که مکمل عصاره هندوانه به بهبود سلامت دستگاه گردش خون در افراد میانسال چاق مبتلا به پیش پرفشاری خون یا پرفشاری خون مرحله یک کمک کرده است.

رژیم‌های غذایی سرشار از لیکوپن که در هندوانه نیز یافت می‌شود، ممکن است به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کنند.

سرطان

به عنوان یک منبع عالی برای آنتی‌اکسیدان‌ها، از جمله ویتامین C، هندوانه می‌تواند به مبارزه با رادیکال‌های آزاد که از عوامل شکل‌گیری سرطان هستند و نابودی آنها کمک کند. چندین مطالعه نشان داده‌اند که مصرف لیکوپن با کاهش خطر سرطان پروستات در ارتباط بوده است.

گوارش و اجابت مزاج

محتوای آب و فیبر چشمگیر هندوانه به پیشگیری از یبوست و بهبود شرایط اجابت مزاج برای بهره‌مندی از یک دستگاه گوارش سالم کمک می‌کند.

آبرسانی

حدود ۹۲ درصد هندوانه از آب تشکیل شده است و این میوه سرشار از الکترولیت‌ها مهم است، از این رومیان‌وعده‌ای خوب در روزهای گرم تابستان برای تأمین آب مورد نیاز بدن و پیشگیری از کم آبی بدن است.

التهاب

کولین که در هندوانه وجود دارد یک ماده مغذی مهم محسوب می‌شود. کولین به بهبود شرایط خواب، حرکت ماهیچه، یادگیری، و حافظه کمک می‌کند. همچنین، این ماده مغذی به حفظ ساختار غشاهای سلولی کمک می‌کند، در انتقال تکانه‌های عصبی نقش دارد، به جذب چربی کمک می‌کند، و التهاب مزمن را کاهش می‌دهد.

دردهای ماهیچه‌ای

هندوانه و آب هندوانه نشان داده‌اند که ماهیچه درد را کاهش داده و زمان ریکاوری پس از انجام ورزش را در ورزشکاران کاهش می‌دهند. پژوهشگران بر این باورند که اسید آمینه ال-سیترولین (L-Citrulline) موجود در هندوانه در این زمینه نقش دارد.

پوست

هندوانه یک ماده غذایی خوب برای پوست است زیرا حاوی ویتامین A است که این ماده مغذی برای تولید سبوم یا چربی پوست و مرطوب نگه داشتن پوست و مو نیاز است. همچنین، ویتامین A برای رشد بافت‌های بدن، از جمله پوست و مو نیاز است.

مصرف ویتامین C به میزان کافی نیز برای ساخت و حفظ کلاژن نیاز است که از عناصر اصلی تشکیل دهنده پوست و مو محسوب می‌شود. افزون بر این، هندوانه به تأمین آب مورد نیاز بدن کمک می‌کند که برای حفظ ظاهر سالم و شاداب پوست و مو ضروری است.

عوارض جانبی هندوانه

اگر هندوانه را به میزان معقول مصرف کنید، این میوه مغذی هیچ گونه عوارض جانبی ایجاد نخواهد کرد. اما مصرف روزانه هندوانه به میزان زیاد ممکن است به بروز برخی مشکلات ناشی از دریافت بیش از حد لیکوپن و پتاسیم منجر شود. مصرف بیش از ۳۰ میلی گرم لیکوپن در روز می‌تواند به طور بالقوه موجب حالت تهوع، اسهال، سو هاضمه و نفخ شود.

افراد مبتلا به هایپرکالمی یا میزان بیش از حد زیاد پتاسیم در خون، احتمالاً نباید بیش از یک پیمانه هندوانه در روز مصرف کنند که کمتر از ۱۴۰ میلی گرم پتاسیم دارد. هایپرکالمی می‌تواند به ضربان قلب نامنظم و دیگر مشکلات قلبی عروقی منجر شده و همچنین کنترل بر ماهیچه‌ها را کاهش دهد.

اختلالات روده‌ای

هندوانه سرشار از لیکوپن است. مصرف بیش از حد این ماده مغذی ممکن است به حالت تهوع، نفخ، اسهال، استفراغ، سو هاضمه و گاز منجر شود. این علائم می‌توانند بین افراد مسن‌تر شدیدتر باشند زیرا دستگاه گوارش با افزایش سن به طور معمول تضعیف می‌شود.

اختلالات قلبی عروقی

هندوانه حاوی سطوح بالای پتاسیم است. مصرف بیش از حد غذاهای سرشار از پتاسیم می‌تواند به مشکلات قلبی عروقی منجر شود که از آن جمله می‌توان به ضربان قلب نامنظم، نبض ضعیف، و ایست قلبی اشاره کرد. همچنین، پتاسیم بیش از حد ممکن است بر کنترل حرکتی و سیستم عصبی بدن تأثیرگذار باشد.

دیابت

فرد مبتلا به مقاومت به انسولین با مشکلات قند خون مواجه می‌شود. در این شرایط، قند در جریان خون باقی مانده و وارد سلول‌های بدن نمی‌شود. زمانی که سلول‌ها با کمبود گلوکز مواجه می‌شوند، انسولین بیشتری تولید می‌شود. انسولین و قند در خون باقی می‌مانند که می‌تواند بر سطوح تری گلیسیرید در بدن تأثیرگذار باشد. هندوانه منبع خوبی برای قند است که می‌تواند موجب افزایش ناگهانی سطح قند خون در بدن شود. بر همین اساس، افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف هندوانه پرهیز کنند.

کاهش فشار خون

مصرف بیش از حد هندوانه می‌تواند به کاهش فشار خون در بدن انسان منجر شود. افراد مبتلا به فشار خون پایین بهتر است از مصرف هندوانه پرهیز کنند.

واکنش‌های آلرژیک

در برخی افراد، مصرف هندوانه می‌تواند موجب واکنش‌های آلرژیک شود. این شرایط می‌تواند راش های پوستی خفیف تا شدید، آنافیلاکسی و تورم صورت را شامل شود. افراد ی که به هویج، لاتکس و خیار آلرژی دارند به راحتی می‌توانند با واکنش‌های آلرژیک به هندوانه نیز مواجه شوند.

دوران بارداری

دیابت بارداری شرایطی شایع بین زنان باردار است که البته مسأله‌ای جدی نیز محسوب می‌شود. مصرف مقادیر زیاد هندوانه سطح قند خون را افزایش می‌دهد که به دیابت بارداری منجر می‌شود. از این رو، زنان باردار باید برای چند ماه از مصرف این میوه پرهیز کنند. هندوانه همچنین حاوی نوع خاصی قند به نام سوربیتول است. افرادی که به عدم تحمل سوربیتول مبتلا هستند پس از مصرف هندوانه با شل شدن مدفوع و گاز زیاد مواجه می‌شوند.

مشکلات مرتبط با اعصاب و ماهیچه‌ها

افرادی که بیش از حد هندوانه مصرف می‌کنند ممکن است به مشکلات مرتبط با اعصاب، ماهیچه‌ها و کلیه مبتلا شوند.

ناتوانی جنسی

مصرف بیش از حد هندوانه می‌تواند به ناتوانی جنسی در مردان منجر شود.

خستگی

عملکرد ضعیف کلیه‌ها تصفیه و دفع مواد مضر از بدن را دچار اختلال می‌کند که می‌تواند به تورم در پاها منجر شود. مصرف بیش از حد هندوانه می‌تواند محتوای آب بدن را افزایش دهد. عدم دفع آب اضافه از بدن می‌تواند به افزایش حجم خون منجر شود. این شرایط ممکن است تورم را هرچه بیشتر افزایش دهد و به خستگی شدید منجر شود.

کوچک‌ترین تصادفی در خیابان کافی است تا شنونده ناسزاهایی باشید که رنگ و بوی مونث به خود گرفته و مادر، خواهر و عمه از همه جا بی خبر را مخاطب قرار داده است؛ کلماتی که به منظور دشنام و تخریب شخص مقابل استفاده می‌شوند اما نوک پیکان آن همواره کالبد زنان را مورد هدف قرار می‌دهد.

به گزارش ایرنا صدای ترمز خودرو و برخورد آن با جسمی دیگر خلوت خانه را به هم می‌زند و من کنجکاو را به کنار پنجره می‌کشاند. شاهدم که دو مرد راننده، عنان زبان را از دست داده و در سودای چیرگی قاطع ولو مقطعی، مرزهای هنجاری کلامی را درنوردیده و در جهت تخطئه یکدیگر، فحش‌های ناموسی به زبان می‌آورند.

فحش‌هایی زنانه که از دهان مردان خارج می‌شود و به نوعی خشونت کلامی جنسی علیه زنان، مادران و خواهرانی است که نه تنها در صحنه حادثه حضور ندارند بلکه هیچ دلیلی برای مخاطب قرار گرفتن هم ندارند.

از این دست خشونت‌ها را می‌توان در میادین ورزشی آنجا که توپی به دروازه نمی‌رسد و عنان زبان بازیکن را می‌گیرد هم شاهد بود یا در کوچه و خیابان وقتی توپی به پنجره‌ای برخورد می‌کند و دو همسایه را به جان هم می‌اندازد؛ غافل از اینکه بچه‌ها شنونده و گیرنده این فحاشی‌ها و فرودست دانستن زنان در ناسزاها هستند.

 

  • افزایش شدت خشونت فیزیکی در فحاشی‌های ناموسی

با ورق زدن صفحه حوادث روزنامه و مروری بر فضای مجازی، به نزاع‌های منتج شده به قتل و جنایت برمی خوریم که نقطه مشترک دلیل جرم از زبان مجرم، فحش‌های ناموسی رد و بدل شده در هنگام دعوا است؛ ناسزاهایی که چشم شنونده را بر عاقبت کار می‌بندد و دست به کاری که نباید بزند می‌زند.

سید حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی، درباره این موضوع که چرا دشنام‌های با مضامین جنسی همواره متوجه خویشاوندان مونث فردی است که مورد توهین قرار می‌گیرد، به خبرنگار ایرنا گفت: از دو زاویه می‌توان به این مساله نگاه کرد، نخست اینکه در فرهنگ ما اینگونه جا افتاده است که جنس زن ناموس و مایملک خوانده می‌شود پس به عنوان حربه‌ای برای عصبانی کردن طرف مقابل بکار برده می‌شود. غافل از اینکه با این عمل نوعی خشونت علیه زنان جامعه شکل می‌گیرد، افرادی که محلی از اعراب در جدال و دعواها ندارند.

وی افزود: بنابه قانون نانوشته در فرهنگ ایرانی، وقتی یک چیزی ناموسی می‌شود دیگر به حد اعلای تعصب می‌رسد. همین فضای حاکم، یکی از دلایلی است که افراد در دعواها و فحش‌هایی که می‌دهند معمولاً گروه‌های مونث را مخاطب قرار می‌دهند. شاید به همین دلیل است، دشنام‌های جنسی که جایگاه پدر و برادر را مورد آماج قرار می‌دهند، کمیاب و یا حتی نایاب هستند.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی خاطرنشان کرد: دیگر اینکه این نوع فحاشی‌های جنسیتی که بر زبان جاری می‌شود به این دلیل که فرد مقابل را آزار می‌دهد و احساسات او را برمی انگیزاند، نه تنها خشونت کلامی محسوب می‌شود بلکه از جهات و زوایای مختلف، آثار سویی بر روی فرد بر جای می‌گذارد که گاهی مواقع عوارض این خشونت‌ها حتی می‌تواند به سمت خشونت‌های فیزیکی و قتل و جراحت برسد.


  جنسیت زدگی در فحاشی، معضلی جهانی

به باور عموم مردم و برخی کارشناسان اجتماعی معتقدند در جامعه‌ای که از دوران کودکی، به فرزند پسر اقتدارگرایی و به فرزند دختر اقتدار پذیری آموخته می‌شود و تلاش می‌گردد تا با درونی کردن مفاهیم و ارزش‌های مبتنی بر جنسیت، از زنان تصویری آرام، مطیع، عاطفی، وابسته و نیازمند مراقبت و در مقابل از مردان تصویری مستقل، استوار و مصمم ترسیم شود، جای ناموس در فحش‌ها پررنگ می‌شود.

از این رو دشنام‌های جنسی خطاب به خویشاوندان مونث یک مرد، در واقع حمیت و همچنین میزان توانایی مرد را در حمایت و مراقبت از خویشاوندان مونث مورد هجمه و آماج قرار می‌دهند و زهر این تحقیر و ناکامی به نظر به مراتب مهلک تر است.

موسوی چلک با رد این ادعا که نگاه مردسالارانه و فرودست دانستن زنان عامل عنوان کردن فحش‌های جنسیتی است یادآور شد: این می‌تواند یک دلیل باشد اما عمیق وگسترده نیست کمااینکه در سایر کشورهای جهان هم این مساله وجود دارد. درواقع این نگاه که زن جنس دوم است بر این فاحشی ها حاکم نیست و در دعواها معمولاً شیوه‌هایی انتخاب می شودکه افراد زودتر عصبانی شوند و در اینجا فحش ناموسی منتج به نزدیکان مونث می‌تواند قوت بیشتری پیدا کند.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی، آموزش و پیشگیری از انتشار هرگونه ادبیات طنز در رسانه‌ها که مفهوم تحقیرآمیز نسبت به جنس مونث دارد را مهمترین عامل کمرنگ شدن این نوع خرده فرهنگ‌ها عنوان کرد و گفت: برای مقابله با این مساله، لازم است کلیشه‌های جنسیتی از ادبیات رسانه‌ای و جامعه رخت بربندد و برای این کار، لازم است آموزش و پرورش با ارائه آموزش‌های لازم، کنترل خشم را به عنوان یک مهارت زندگی به دانش آموزان آموزش دهد. در خانواده هم لازم است والدین آگاه باشند که از الفاظ نامناسب بخصوص فحش‌های جنسیت‌زده استفاده نکنند و نادرست بودن عمل را به کودک توضیح بدهند.

 

  • سایه ناشناخته قانون بر توهین

فحش دادن با مضامین جنسی، پدیده‌ای نامانوس است که در روزمرگی زندگی بعضی از ما، از فرط آشنایی نه به چشم می‌آید و نه احساس تالم یا شکایتی را برمی انگیزد. حال آنکه در قانون اساسی، بنا به شدت و حدت توهین، درباره آن جرم انگاری شده است.

به عنوان نمونه، توهین ساده عبارت است از توهین و اهانتی که به‌رغم دارا بودن وصف مجرمانه از هیچ کیفیت مشدده‌ای برخوردار نیست. این جرم در ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ پیش‌بینی شده است که مقرر می‌دارد توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود. اعمال این مجازات و تعیین این مساله که مجازات فردی شلاق باشد یا جزای نقدی نیز در اختیار قاضی است و با تشخیص او صورت می‌گیرد؛ اما اگر جرم فردی، قذف تشخیص داده شود، مطابق ماده ۱۴۰ قانون مجازات ۸۰ تازیانه بر او اعمال خواهد شد.

برخی معتقدند توهین به اشخاصی که در قید حیات نیستند نیز مشمول ماده ۶۰۸ می‌شود. به‌نظر می‌رسد واژه «افراد» در ماده فوق به انسان‌های زنده اشاره دارد و در نتیجه توهین به مردگان تنها در صورتی می‌تواند مشمول ماده مذکور قرار گیرد که عرفاً توهین به بازماندگان تلقی شود و در واقع آنان بزه دیده محسوب می‌شوند.

این موضوع در تبصره ۲ ماده ۳۰ از قانون مطبوعات مصوب سال ۱۳۶۴ نیز پذیرفته شده است که به موجب آن «هرگاه انتشار مطالب مذکور در ماده فوق راجع به شخص متوفی بوده ولی عرفاً هتاکی به بازماندگان وی به حساب آید هر یک از ورثه قانونی می‌تواند از نظر جزایی یا حقوقی طبق ماده و تبصره فوق اقامه دعوی نماید»

نکته پایانی آنکه قذف محدود به گفتن فحش ناموسی نیست، نوشتن آن یا درج الکترونیک (نظیر انتشار در اینترنت یا ارسال ایمیل) نیز طبق قانون جدید مجازات اسلامی جرم انگاشته شده است.

در واقع اگر کسی هم در یک مکان خصوصی و بدون حضور شاهد به دیگری توهین کند مرتکب جرم می‌شود، حتی حضور مخاطب توهین هم شرط تحقق نیست، ممکن است شخصی به کسی که در میان جمعی حضور ندارد توهین کند.

بر اساس این ماده قانونی، افرادی همچون عمه، خواهر و مادر که در فحش‌های ناموسی مخاطب قرار می‌گیرند هم می‌توانند از گوینده شکایت کنند. شاید وسیله‌ای باشد تا در بحبوحه خشم و ناسزاگویی‌های آنی، ناسزاگویان ناموسی لحظه‌ای به جرمی که مرتکب می‌شوند بیاندیشند و در پگاه یک تلاش فکری جمعی، چیرگی و استیلای این کلیشه‌های ذهنی را به محاق فراموشی سپرد یا دست کم به چالش کشید.

گزارش از فاطمه دهقان نیری

 

همزیستی نیوز - بسیاری از مردم ژاپن از سطح سلامت جسمانی بالا و طول عمر زیاد برخوردار هستند. این مساله موجب می‌شود تا افراد بسیاری درباره این که چرا رژیم غذایی ژاپنی به این اندازه سالم است و غذاهای مصرفی آنها فکر کنند.

عصر ایران به نقل از "دکتر هلث بنفیتس" نوشت: ژاپنی‌ها به میزان فراوان غذاهای سالم مصرف می‌کنند. مصرف میوه‌ها و سبزی‌های تازه از عوامل کلیدی در افزایش سطح سلامت رژیم غذایی ژاپنی‌ها است. افزون بر این، میزان مصرف ماهی بین ژاپنی‌ها نسبت به دیگر کشورهای آسیایی بیشتر است. از دیگر مواد غذایی پر مصرف در رژیم غذایی ژاپنی‌ها می‌توان به سویا، جلبک دریایی، خرمالو، و چای سبز اشاره کرد که همگی فواید سلامت مختلفی ارائه می‌کنند.

در ادامه با فواید سلامت رژیم غذایی ژاپنی بیشتر آشنا می‌شویم.

مواد غذایی تازه

استفاده از مواد غذایی تازه یکی از عوامل کلیدی سالم بودن رژیم غذایی ژاپنی است. ژاپنی‌ها به میزان فراوان ماهی تازه مصرف می‌کنند و البته غذاهای کم ارزش، مانند فست‌فودها و چیپس در رژیم آنها جای چندانی ندارند. ماهی نقشی کلیدی در رژیم غذایی مردم ژاپن دارد. آنها ماهی تازه مصرف می‌کنند و این ماده غذایی را در دستورالعمل‌های مختلف استفاده می‌کنند. در نتیجه، مواد مغذی موجود در مواد غذایی در بهترین حالت خود هستند. ویتامین‌ها و مواد معدنی به طور کامل در مواد غذایی وجود دارند و بدن می‌تواند از فواید سلامت آنها بهره‌مند شود.

مصرف کم شکر

یکی دیگر از جنبه‌های سلامت رژیم غذایی ژاپنی مصرف کم شکر است. این به معنای آن است که سطح قند خون بدن پایدار باقی مانده و خطر ابتلاء به دیابت کاهش می‌یابد. در نتیجه اگر قصد دارید سلامت خود را حفظ کنید، رژیم غذایی ژاپنی یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما خواهد بود.

کالری کم

افراد بسیاری قصد دارند تا یک رژیم غذایی متعادل را دنبال کنند. برای این کار، آنها ممکن است نیازمند کنترل سطح کالری در مواد غذایی مصرفی خود باشند. در این مورد، رژیم غذایی ژاپنی به واسطه محتوای کالری کم خود شناخته شده است.

کمک به کاهش وزن

همان گونه که پیشتر اشاره شد، رژیم غذایی ژاپنی سطح کالری کمی دارد و همچنین یک منبع آنتی‌اکسیدانی است. از این رو، رژیم غذایی ژاپنی می‌تواند به کنترل وزن بدن کمک کند. در این مورد، به طور خاص می‌توان به مصرف جلبک دریایی و چای سبز اشاره کرد.

منبع پروتئین

سویا یکی از محصولات پر استفاده در رژیم غذایی ژاپنی است. مصرف محصولات تهیه شده از سویا روش خوبی برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن است. پروتئین ماده مغذی است که نقش مهمی در بازسازی سلول‌های آسیب دیده در بدن و تولید سلول‌های جدید ایفا می‌کند. همچنین، پروتئین در ساخت ماهیچه نقش دارد. دنبال کردن رژیم غذایی ژاپنی و مصرف سویا و محصولات تهیه شده از آن می‌تواند به پایین نگه داشتن سطوح کلسترول و فشار خون نیز کمک کند.

منبع کربوهیدرات

برنج یکی از ارکان اصلی رژیم غذایی ژاپنی را تشکیل می‌دهد. در این مورد، برنج منبع خوبی برای کربوهیدرات است که به عنوان سوخت برای بدن عمل می‌کند. بر همین اساس، رژیم غذایی ژاپنی می‌تواند به افزایش سطوح انرژی بدن انسان کمک کند.

منبع ویتامین C

ژاپنی‌ها در رژیم غذایی خود از سبزی‌های سالم مانند کلم، بروکلی، جوانه‌های بروکسل، کیل، کلم چینی و گل کلم استفاده می‌کنند که منابع خوبی برای ویتامین C هستند. مصرف این ماده مغذی به میزان کافی به تقویت سیستم ایمنی کمک خواهد کرد. ویتامین C به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قدرتمند عمل می‌کند و در پیشگیری از حضور باکتری‌ها، ویروس‌ها و عوامل بیماری‌زا در بدن نقش ایفا می‌کند.

تقویت سلامت گوارش

برای تقویت سلامت گوارش ممکن است به مصرف مقدار زیاد فیبر نیاز داشته باشید. رژیم غذایی ژاپنی یکی از گزینه‌هایی است که می‌توانید برای تحقق این هدف مد نظر قرار دهید. رشته سوبا (Soba Noodles) که از آرد گندم سیاه تهیه می‌شود یکی از مواد غذایی پر مصرف در رژیم غذایی ژاپنی است. این رشته سرشار از فیبر است و می‌تواند به کاهش کلسترول و همچنین تنظیم اجابت مزاج کمک کند.

تقویت سلامت قلب

تقویت سلامت قلب یکی دیگر از فواید سلامت رژیم غذایی ژاپنی است. مصرف غلات و سبزی‌ها از عوامل اصلی در این زمینه است. همچنین، مطالعه‌ای که در نشریه the British Medical Journal منتشر شد، نشان داد که رژیم غذایی ژاپنی که شامل مصرف غلات و سبزی‌های فراوان می‌شود با کاهش خطر مرگ زودرس ناشی از بیماری قلبی یا سکته مغزی مرتبط بوده است.

تقویت سلامت مغز

مصرف ماهی‌هایی مانند تن و سالمون می‌تواند به تقویت سلامت مغز کمک کند. این نوع از ماهی‌ها سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. مصرف آنها فواید تقویت کننده سلامت مغز و قلب را به همراه دارد. افزون بر این، مصرف ماهی می‌تواند حافظه و مهارت‌های تفکر را نیز بهبود ببخشد.

پیشگیری از سرطان

به واسطه محتوای آنتی‌اکسیدان‌های زیاد، رژیم غذایی ژاپنی گزینه‌ای مفید برای پیشگیری از برخی بیماری‌ها از جمله سرطان است. مواد غذایی موجود در رژیم غذایی ژاپنی دارای فیتواستروژن‌ها یا استروژن‌های گیاهی هستند که ممکن است به محافظت در برابر سرطان‌های وابسته به هورمون، مانند سرطان پستان کمک کند.

تقویت سیستم ایمنی

چای سبز یکی از نوشیدنی‌های اصلی در رژیم غذایی ژاپنی است. این نوشیدنی به روش‌های مختلف عملکرد بدن را بهبود می‌بخشد. به عنوان مثال، چای سبز سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که از بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد و عفونت محافظت می‌کنند. در واقع این نوشیدنی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. از سوی دیگر، چای سبز برای تنظیم فشار خون، کاهش قند خون، کاهش کلسترول و کند کردن روند پیری مفید است.

همزیستی نیوز - معاون گردشگری در واکنش به انتقاد یک نماینده مجلس و مقامات دادستانی در ماجرای «سد لفور»، گفت: هنجارشکنی نه در متن گردشگری تعریف شده و نه شائبه‌ی آن را مطرح می‌کند.

در تعطیلات اخیر تصاویری از تعدادی مسافر با پوشش نامتعارف در حال قایق‌سواری در سد لفور واقع در منطقه سوادکوه از توابع استان مازندران منتشر شد که نخست با واکنش امام‌جمعه بابل و سپس مقامات دادستانی استان مازندران مواجه شد و از احضار برخی مسئولان آن منطقه و دستگیری یکی از عوامل این هنجارشکنی، خبر داده شد. این ماجرا انتقاد علی مطهری نماینده مجلس را نیز برانگیخت. او در یک پیام توئیتری از وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خواسته بود نسبت به این قانون‌شکنی پاسخگو باشند.

ولی تیموری، معاون گردشگری نیز در واکنش به انتقادهایی که متوجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ماجرای سد لفور شده است، به ایسنا گفت: حوزه گردشگری اخلاق‌مدار است. نه تنها در ایران، بلکه در سطح بین‌المللی و برای آن کدهای اخلاقی طراحی شده که بر این اساس به جامعه محلی سفارش می‌کند خدمات شایسته به گردشگر بدهد و در عین حال گردشگر را ملزم می‌کند به قوانین، عرف و هنجارهای جامعه محلی و میزبان احترام بگذارد.

او با بیان این‌که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همواره به کدهای اخلاقی گردشگری پایبند بوده و از جامعه میزبان و مهمان نیز خواسته که متعهد باشند، تصریح کرد: گردشگری هنجارشکن نیست و عرف، قوانین و باورهای محلی را نادیده نمی‌گیرد و متن آن نیز این هنجارشکنی‌ها را تأیید نمی‌کند.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: زمانی که آن اتفاق در سد لفور رخ داد، قطعاً مقامات قضائی بررسی کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که محل وقوع آن ناهنجاری در حوزه اختیار و نفوذ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نبوده و مسئولیت آن از اختیار عمل و نظارت این سازمان خارج بوده است.

وی اضافه کرد: از طرفی آن افراد هنجارشکن نیز در قالب آژانس مسافرتی به این سد سفر نکرده و یا راهنمای تور همراه آن‌ها نبوده که از این نظر مسئولیتی متوجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای برخورد با خاطیان، باشد.

تیموری بیان کرد: داشتن این انتظار از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای پاسخگویی در این حادثه مثل این می‌ماند که در جاده چالوس که اتفاقاً محور گردشگری است، تصادفی رخ دهد، اما از این سازمان انتظار داشته باشند که پاسخگوی تصادف رخ داده باشد. واضح است که هر دستگاهی مسئولیتی دارد و مطابق با آن باید انتظار داشت.

او افزود: در ماجرایی که ارتباطی با حوزه گردشگری ندارد شاید نشانه گرفتن انگشت اتهام به سمت آن، کمی شتابزدگی باشد. متأسفانه بارها پیش آمده، اتفاقی که کوچک‌ترین ارتباطی به حوزه گردشگری نداشته را با نام آن گره زده‌اند و تمام تلاش‌ها را خراب کرده‌اند. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از دستگاه‌های نظارتی درخواست می‌کند وارد موضوع شوند و اجازه ندهند این اتفاقات تکرار شود.

معاون گردشگری سپس اظهار کرد: زمانی که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را در ماجرای سد لفور زیر سوال می‌بردند، آیا کسی این موضوع را مطرح یا بررسی کرد که وزارت نیرو بر چه اساسی در این سد کار گردشگری انجام می‌دهد؟! به‌جای بررسی این مسائل، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را زیر سوال بردند.

تیموری در پاسخ به این سوال که آیا در موضوع آموزش جامعه محلی، دستگاه‌های مرتبط و مسافران، کم‌کاری‌هایی نشده که شاهد چنین اتفاقی بوده‌ایم؟ گفت: فرهنگ گردشگرپذیری و گردشگری بسیار گسترده است و به امکانات زیادی نیاز دارد، قطعاً همکاری رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی را می‌طلبد، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با وجود چنین گستردگی و طیف وسیع انسان‌ها، به تنهایی قادر به انجام این کار نیست.

همزیستی نیوز - بیماری‌های قلبی عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است و افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی ناکافی و مصرف دخانیات بوده که بی‌تردید به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن است...

به گزارش ایسنا، ‌ امروزه مردم نسبت به گذشته، بیشتر غذاهای پرکالری مصرف می‌کنند و از طرفی تحرک بدنی آنان نیز کمتر از گذشته شده است، بنابراین یکی از مهم‌ترین مداخلات به منظور پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی – عروقی اصلاح رژیم غذایی است.

باید توجه کرد که عوامل موثر در بروز بیماری‌های قلبی - عروقی شامل اختلال در چربی‌های خون و بالا بودن سطح کلسترول خون، کم تحرکی، فشار خون بالا، رژیم غذایی نامناسب، استرس و فشارهای روحی و روانی، چاقی و استعمال دخانیات است.

توصیه‌های تغذیه‌ای موثر در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماری‌های قلبی-عروقی عبارتند از:

- تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در پنج گروه اصلی غذایی یعنی گروه نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، میوه‌ها و سبزی‌ها معرفی می‌شوند.

- کاهش مصرف چربی و روغن در برنامه غذایی: سعی کنید غذاها را تا حد امکان به صورت آب‌پز، بخارپز یا کبابی مصرف کرده و از سرخ کردن زیاد غذا خودداری کنید. همچنین مصرف غذاهای سرخ شده، سوسیس، کالباس، خامه، چیپس، پفک، سس‌ها، مغز، دل و قلوه، کله و پاچه را در برنامه غذایی‌تان کاهش دهید و پوست مرغ و چربی‌های قابل مشاهده گوشت و مرغ را قبل از طبخ جدا کرده و از قسمت‌های کم چرب گوشت‌ها استفاه کنید. همچنین از گوشت‌های کم چرب مانند مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز استفاده کنید و حداقل دو بار در هفته ماهی مصرف کنید؛ چرا که چربی موجود در ماهی از انوع چربی‌های مفید است. حال به جای سرخ کردن ماهی، آن را به شکل بخارپز و یا تنوری استفاده کنید.

از روغن زیتون برای سرخ کردن غذا استفاده نکنید

- توجه به نوع روغن مصرفی: از روغن‌های مایع مانند روغن زیتون و روغن آفتابگردان به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد، برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون استفاده کنید. از مصرف غذاهای سرخ کرده پرهیز کرده و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. زیرا روغن جامد هیدروژنه، حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد. از طرفی مصرف روغن زیتون و مغزها به دلیل کنترل انرژی دریافتی، باید متعادل باشد. بنابراین از روغن‌های مایع معمولی (غیر سرخ کردنی) و روغن زیتون در سرخ کردن غذاها (به دلیل حساسیت این روغن‌ها به حرارت بالا) استفاده نکنید.

- کاهش مصرف مواد قندی: مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته‌ای مانند برنج، ماکارونی، شیرینی، کیک، شکلات، مربا، عسل و نوشابه‌ها، باعث افزایش وزن، بالا رفتن فشار خون و چربی خون شده و منجر به بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. بنابراین باید در برنامه غذایی روزانه از مصرف بیش از اندازه آنها خودداری کرد.

- کاهش مصرف نمک: مصرف نمک باید به هنگام تهیه و طبخ غذا کاهش یابد و از نمکدان در هنگام صرف غذا و سر سفره استفاده نشود. همچنین از مصرف غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی شده آماده، به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی نمک و از مصرف بیش از اندازه غذاهای شور مانند ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور، سوسیس و کالباس خودداری کنید و از سبزی‌های تازه مانند سیر، لیموترش تازه، آب نارنج، آویشن، شوید و ... برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنید.

کدام مواد غذایی فیبر دارند؟

- افزایش مصرف فیبر: فیبرها ترکیباتی هستند که در دیواره سلول‌های گیاهان مانند سبزی‌ها، میوه‌ها، سبوس، غلات کامل، حبوبات و مغزها وجود دارند. مصرف فیبرها خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی را کاهش می‌دهند و همچنین از یبوست پیشگیری می‌کنند.

- افزایش مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها در برنامه غذایی روزانه: میوه‌ها و سبزی‌ها در پیشگیری از بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی – عروقی و برخی از انواع سرطان‌ها به خصوص سرطان‌های سیستم گوارشی و یبوست موثرند. بنابراین توصیه می‌شود که روزانه سه الی پنج واحد میوه‌ و سبزی‌ در برنامه غذایی خود استفاده کنید.

چه کنیم که قلبی سالم داشته باشیم؟

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، برای داشتن قلب سالم اولا فعالیت بدنی، ورزش منظم، متناسب با سن و شرایط جسمی خود را فراموش نکنید و روزانه حداقل ۳۰ دقیقه پیاده‌روی کنید. دوم اینکه استرس و فشارهای روانی یکی از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی است، بنابراین روش‌های کنترل و برخورد مناسب با استرس را یاد بگیرید.

بسیاری از والدین کودکان و نوجوانان خود را تا دم در مدرسه می رسانند و خوشحالند که هرجا که می روند کودک خود را همراهی می کنند غافل از اینکه تنها همراهی در خیابان و مدرسه کفایت نمی کند و خطراتی از جمله دوستان ناباب، مصرف مواد و دیگر خطراتی که حتی فکر والدین نیز به ذهنشان خطور نمی کند، در غیبت دوست نبودن با کودک در کمین فرزندانشان است.

فرقی نمی کند مدرسه شاهد باشد یا تیزهوشان، نمونه دولتی یا غیرانتفاعی و عادی، منطقه پایین باشد یا بالا، از هر نوعش باشد والدین نباید به اطمینان این اسامی از فرزندانشان غافل باشد، بحث سر مدرسه نیست، بر سر آن است که والدین فکر می کنند اگر فرزند خود را در فلان مدرسه خوب یا فلان آموزشگاه معتبر یا باشگاه ورزشی ثبت نام کنند و فرزند رفت و آمد دیگری غیر از این مکان ها نداشته باشد، دیگر هیچ چیزی نه مواد و نه حتی سیگار، فرزندشان را تهدید نمی کند.
بسیاری از الگوهای مصرف مواد و دخانیات و دیگر آسیب ها از پدر و مادرها و فامیل و آشنایان به کودک منتقل می شود اما در اینجا از الگوی همسالان غفلت شده است؛ بسیاری از کودکان و دانش آموزان با مهارت «نه گفتن» غریبه هستند و در بین همسالان خود برای کم نیاوردن حاضرند هرکاری کنند. آسیب های اجتماعی بین کودکان و نوجوانان از چشم دیگر اقشار جامعه نامرئی نیست؛ پس از تعطیلی مدارس می توان دانش آموزانی را در خیابان ها دید که سیگار به دست دارند و یا با الفاظ زشتی یکدیگر را مورد خطاب قرار می دهند اما والدین فکر می کنند کودک آنها از این آسیب ها مبرا است و بهترین فرزند روی زمین را دارند.
دوستی داشتم که تعریف می کرد فرزندش بسیار نجیب و سر به زیر است. این پسر نوجوان حتی به طورکامل به فرائض دینی خود نیز عمل می کرد. این نوجوان هرگاه او خانه نبود لحظه به لحظه با او تماس می گرفت و می پرسید که مثلا غذا را گرم کنم یا خانه را مرتب کنم؛ روزی او زودتر از سر کارش به خانه بازمی گردد و پسرنوجوانش را با یکی از دوستان ناباب می بیند. پدر دیگری نیز برایم تعریف می کرد که حتی در اتاق فرزندش دوربین گذاشته بود و دخترش از اخلاق و رفتار خوب زبانزد فامیل بود اما در نهایت متوجه می شود که دختر نوجوانش گل مصرف می کند. این مسائل ناشی از این می شود که به طورمثال آن پدر به دوربین و آن مادر نیز به فرائض دینی ظاهری اطمینان کرده بود غافل از اینکه مسائل تربیتی، دینی، عقیدتی و محبت و دوستی با کودک توامان در شکل گیری شخصیت کودکان و نوجوانان نقش دارند و یکی به تنهایی کفایت نمی کند. 
خطرات برای دانش آموزان فقط به مواد و سیگار ختم نمی شود؛ بسیاری از خطرات نوپدیدی در ایران در رابطه با آسیب های جنسی نیز آنان را تهدید می کند که به علت تابو بودن به راحتی قابل تشخیص و بیان نیست. بسیاری از تین ایجرها (نوجوانان 13 تا 19 سال) از مدارس و طبقات اجتماعی گوناگون با آسیب های نوپدیدی روبرو هستند. بنابراین حتی والدین نباید خیالشان راحت باشد که به طورمثال دخترم با جنس مخالف ارتباطی ندارد و من دیگر کاری به او نداشته باشم. این درحالی است که شاید حتی غفلت از تنها ماندن نوجوانان همجنس  نیز خطراتی را متوجه آنان کنند.  نوجوانی علت گرایش خود به آسیب را برایم ترند (مد) اجتماعی و نوجوان دیگر علت را محدودیت ها، عنوان می کرد. می گفت دوران شما گذشته است، اگر من با همسالان خود همراهی نکنم دیگر دوستی نخواهم داشت. موبایل و شبکه های اجتماعی نیز به این به اصطلاح ترندهای اجتماعی دامن می زنند. شاغل بودن والدین نیز وقت کمی برای رسیدگی به امور فرزندان در اختیارشان قرار می دهد و در این شرایط الگوپذیری نوجوانان از همسالان خود شدت می گیرد و وای به روزی که یکی از این همسالان هم دچار آسیب باشد و هم نقش مدیریتی گروه همسالان را برعهده بگیرد آنگاه است که می تواند عده زیادی از نوجوانان را به یک آسیب اجتماعی ترغیب کند و اطمینان بیش از حد والدین به فرزند خود یا به شیوه های تربیتی شان می تواند زندگی کودک و نوجوان را تباه کند.

سادات حسینی خواه

منبع: ایرنا 

همزیستی نیوز - حدود ۱۵۰ کشور در سراسر جهان در فعالیت‌های روز جهانی محیط زیست شرکت دارند.

به گزارش ایسنا، از سال ۱۹۷۲ میلادی تاکنون "پنجم ژوئن" روز جهانی محیط زیست محسوب می‌شود که هر سال یک موضوع مهم زیست‌بومی را شعار محوری خود قرار می‌دهد تا تاکیدی خاص بر نگرانی محیط زیستی در آن دوران باشد. 

امسال نیز موضوع روز جهانی محیط زیست در ۲۰۱۹ با شعار "آلودگی هوا را شکست دهید" انتخاب شده که فراخوانی عمومی برای غلبه بر این بحران جهانی است. 

بنابر گزارش جدید سازمان ملل متحد، این شعار که از سوی چین به عنوان کشور میزبان برای برگزاری مراسم امسال، انتخاب شده همه ما را دعوت می کند تا به طور جدی به این موضوع بپردازیم که چطور می‌توانیم با اعمال تغییراتی در زندگی روزمره‌مان به کاهش میزان آلودگی هوایی که تولید می‌کنیم و نیز کاهش نقش آن در گرمایش زمین و در نهایت کاهش اثرات آن بر سلامت خودمان کمک کنیم. 

این سازمان که پنجم ژوئن را به عنوان این روز برگزیده هشدار می‌دهد که حفاظت از محیط زیستِ انسانی و بهبود شرایط آن موضوع مهمی است و بر سلامت و رفاه جوامع بشری و رشد اقتصادی آنها در سراسر جهان اثرگذار است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز در این باره تاکید کرد: وقت آن رسیده که قاطعانه وارد عمل شویم. پیام من به همه دولت‌ها شفاف است: تعیین مالیات بر آلودگی، پایان دادن به یارانه‌های سوخت فسیلی و توقف احداث کارخانه‌های جدید زغال سنگ. ما به اقتصاد سبز نیاز داریم نه اقتصاد خاکستری.

در پیام دبیرکل سازمان ملل به مناسبت این روز همچنین آمده است: آلودگی هوا سالانه دست کم جان هفت میلیون انسان را می گیرد، به رشد کودکان آسیب می زند، به اقتصادها خسارت وارد می کند و در عین حال در بروز شرایط بحرانی اقلیمی در سراسر دنیا موثر است.

همچنین براساس گزارش نشریه "بیزینس استاندارد"، آلودگی هوا چه در بیرون و چه در داخل خانه‌ها قاتل خاموشی است که منجر به مرگ زودهنگام دست کم هفت میلیون نفر در سال می‌شود و ۶۰۰ هزار نفر از این قربانیان را کودکان تشکیل می ‌دهند. 

دیوید بوید، استادیار دانشگاه بریتیش کلمبیا در کانادا در این باره می‌گوید: بیش از شش میلیارد نفر در جهان که یک سوم آنها را کودکان تشکیل می‌دهند به طور مستمر هوای بسیار آلوده تنفس می‌کنند که زندگی، سلامت و رفاه آنها را به طور جدی به خطر می‌اندازد.

بنابراین گزارش همچنین در هر ساعت ۸۰۰ نفر جان خود را از دست می‌دهند و بسیاری از آنها سال‌ها پس از تحمل رنج بیماری‌هایی چون سرطان، امراض تنفسی یا بیماری‌های قلبی که مستقیما با استنشاق هوای آلوده در ارتباط هستند، قربانی می‌شوند.

دویچه‌وله نیز در گزارش محیط زیستی خود به مناسبت این روز بر ضرورت حمایت از تنوع زیستی و زیستگاه‌های طبیعی و نیز حفاظت از حشرات تاکید کرده است. 

در این گزارش آمده است: سازمان‌های مدافع محیط زیست و نهادهای وابسته به آنها با برنامه‌های متنوع می‌کوشند آگاهی زیست محیطی عموم مردم جهان را ارتقا دهند. فعالیت‌های مخرب انسانی بیش از هر عامل دیگری تنوع زیستی و ثبات و تعادل محیط زیست را در معرض تهدید قرار داده است.

حشرات بیش از نیمی از گونه‌های مختف حیوانات را تشکیل می‌دهند. زمین زیستگاه میلیون‌ها گونه مختلف از حشرات است. بقای این جانواران کوچک در تعادل زندگی ما انسان‌ها و زندگی دیگر جانداران اهمیت بزرگی دارند. برای نمونه آنان به گرده‌افشانی گیاهان، کنترل آفات‌ها، تصفیه آب و باروری زمین کمک می‌کنند. در دهه‌های گذشته از تنوع زیستی حشرات به شکل فاجعه‌باری کاسته شده است.

در این گزارش تاکید شده است: با دقت بیشتر در خرید موادغذایی می‌توانیم به حشرات یاری برسانیم. یک عامل مهم خرید محصولات ارگانیک است. در کشت محصولات ارگانیک کمتر از کودهای سمی و آفت‌کش‌ها استفاده می‌شود و این امر به رشد گیاهان خودرو کمک می‌کند. این گیاهان هم حشرات بسیاری را به خود جذب می‌کنند، هم تضمینی برای امنیت زیستی و غذایی آنها هستند. نکته مهم خرید مواد غذایی از بازارهای محلی و فصلی و کاهش در مصرف گوشت است.

به گزارش ایسنا، امروزه در اکثر نقاط دنیا تقریبا کسی از پیامدهای سوء آلودگی هوا در امان نیست و طبق هشدار سازمان ملل از هر ۱۰ سکنه زمین، ۹ نفر در حال حاضر هوای آلوده تنفس می‌کنند.

با این حال بسیاری از کارشناسان معتقدند راه‌های بسیاری برای مقابله با این معضل جهانی با تغییر در الگوی زندگی روزانه وجود دارد و تک تک ما با جدی گرفتن عواقب این بحران می‌توانیم با مطالعه و پیگیری‌های بیشتر و مستمر تا حد زیادی در کنترل و بهبود شرایط فوق تاثیرگذار باشیم.

همزیستی نیوز - معاون تحقیقات وزیر بهداشت ضمن تشریح نتایج دومین گزارش «ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت ایران، پرخطرترین استان‌های کشور در ۱۰ سرطان شایع را معرفی کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملک زاده، رئیس پژوهشکده گوارش و کبد علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه تازه‌ترین آمار ثبت شده موارد جدید بروز سرطان، تحت «نظام ثبت سرطان ایران»، مربوط به سال ۱۳۹۴ (دومین سال ثبت سرطان با پوشش ۷۷ میلیون و ۵۳۹ هزار نفری کل جمعیت در ۳۰ استان) است، توضیح داد: به دنبال ایجاد شبکه ملی ثبت سرطان در ایران، نخستین نتایج گزارش ثبت سرطان در کشور که مربوط به آمار ثبت شده سرطان‌ها در سال ۹۳ بوده، پس از تجزیه و آنالیز داده‌ها، طی سال گذشته نهایی و اعلام شد و امروز شاهد اعلام نتایج دومین گزارش آن هستیم.


آخرین آمار بروز سرطان در ایران

مجری اصلی بزرگترین مطالعه کوهورت خاورمیانه و شمال افریقا در ایران از بروز ۱۰۸ هزار و ۷۹۸ مورد جدید سرطان در ایران شامل ۵۸ هزار و ۹۲ مرد (۵۳.۳۹ درصد) و ۵۰ هزار و ۷۰۶ زن (۴۶.۶ درصد) در سال ۹۴ خبر داد و گفت: این رقم در سال پیش از آن، ۱۱۲ هزار مورد شامل ۶۰ هزار و ۴۳۲ (۵۳.۹ درصد) مرد و ۵۱ هزار و ۶۲۸ (۴۶.۱ درصد) زن بوده است.

به گفته ملک زاده، شمار سرطان‌های بروز یافته بر اساس نرخ استاندارد شده سنی در هر دو جنس کل کشور طی سال ۹۴، شامل ۱۴۹.۷۴ در هر ۱۰۰ هزار نفر (حدود ۱۵۶.۹۵ مرد از هر ۱۰۰ هزار و ۱۳۴.۴۳ زن از هر ۱۰۰ هزار) بوده است.

شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران

معاون تحقیقات وزیر بهداشت، شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران را بر اساس آخرین آمار بروز استاندارد شده سنی آنها در سال ۹۴ شامل: سرطان پستان با ۳۲.۹، سرطان پروستات با ۱۶.۹۳، سرطان پوست (غیرملانوم) با ۱۴.۶۸، سرطان معده با ۱۳.۷۰، سرطان روده بزرگ با ۱۳.۳۱ در هر ۱۰۰ هزار نفر برشمرد.
وی افزود: این رتبه بندی شایع‌ترین سرطان‌های ایران در سال ۹۴ در مقایسه با سال ۹۳ حفظ شده است.

شایع‌ترین سرطان‌ها در مردان ایرانی

رئیس پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، سرطان معده با ۱۷.۷۴، پوست غیرملانوم با ۱۷.۴۹، پروستات با ۱۶.۹۳، روده بزرگ با ۱۴.۱۳ و مثانه با ۱۲.۵۶ در هر ۱۰۰ هزار نفر را شایع‌ترین سرطان‌ها در میان مردان ایران برشمرد و گفت: سرطان معده شایع‌ترین بدخیمی در جمعیت مردان ایرانی است. به طوری که در سال ۹۴، ۶ هزار و ۵۳۷ نفر مبتلا به سرطان معده شدند؛ این درحالیست که پروژه Globocan سازمان بهداشت جهانی، سرطان ریه را به عنوان شایع‌ترین سرطان در میان مردان دنیا و سرطان معده را چهارمین سرطان شایع این جمعیت معرفی کرده است.

به گفته استاد ممتاز گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، میزان بالای بروز سرطان معده در ایران اگرچه کاهش یافته و پیش بینی می‌شود این روند کاهش در سال‌های آینده نیز ادامه یابد اما بروز بیشتر آن در میان جمعیت مردان ایران، ممکن است به علت شیوع بالای عفونت هلیکوباکتر پیلوری و چندین عامل خطر محلی بویژه مصرف تریاک، مصرف بالای نمک و سایر عادات غذایی باشد؛ بر همین اساس، مطالعات بیشتر برای مشخص کردن عوامل خطر و در نتیجه طراحی برنامه‌های مناسب برای پیشگیری از سرطان معده در ایران ضروری است.

شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان ایرانی

معاون تحقیقات وزیر بهداشت، همچنین سرطان‌های پستان با ۳۲.۹، روده بزرگ با ۱۱.۷۰، پوست (غیرملانوم) با ۱۰.۸۵، معده با ۸.۶۷ و تیروئید با ۷.۳۱ را پنج سرطان شایع در بین زنان ایرانی اعلام کرد و گفت: در سال ۹۴، ۱۲ هزار و ۵۸۸ زن ایرانی مبتلا به سرطان سینه شدند.

وی با اشاره به عوامل خطر بروز سرطان پستان و افزایش سرطان روده در بین زنان کشور، به طور ویژه بر تأثیر چاقی بر این نوع سرطان‌ها تاکید کرد و با بیان اینکه متأسفانه شاهد افزایش شیوع چاقی در بین زنان ایرانی به دلیل عادات غذایی، کم تحرکی و چاقی هستیم، گفت: میزان بالاتر بروز سرطان پستان در زنان ایرانی نسبت به سایر سرطان‌های شایع در این جنس، سیاستگذاری ها برای پیشگیری، تشخیص و درمان زودهنگام این نوع سرطان را ضروری می‌سازد.

رتبه بندی ۳۰ استان ایران در ۱۰ سرطان شایع مردان

ملک زاده، با استناد به نتایج نخستین سال اجرای ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت ایران (سال ۹۳) پرخطرترین استان‌های کشور در بروز ۱۰ نوع سرطان شایع مردان و زنان را اعلام کرد و با بیان اینکه نتایج سال ۹۴ نیز پس از آنالیز داده‌ها، بزودی اعلام خواهد شد، افزود: در بین جمعیت مردان ایران، در سرطان معده: اردبیل، زنجان، خراسان شمالی،

سرطان پروستات: یزد، فارس، تهران،

سرطان روده بزرگ: سمنان، تهران و یزد،

سرطان مثانه: کرمان، یزد، آذربایجان غربی،

سرطان ریه: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کرمان،

سرطان خون: اصفهان، یزد، کرمانشاه،

سرطان سیستم عصبی: آذربایجان غربی، یزد، زنجان،

سرطان مری: زنجان، خراسان شمالی، گلستان،

سرطان غدد لنفاوی: یزد، خوزستان، کرمانشاه و

سرطان حنجره: خراسان شمالی، کرمان، خراسان جنوبی، استان‌های دارای رتبه اول تا سوم (پرخطر) هستند.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت، سه استان یزد، زنجان و آذربایجان غربی را استان‌های پیشتاز در کل ۱۰ سرطان شایع مردان معرفی کرد.

 

رتبه بندی ۳۰ استان ایران در ۱۰ سرطان شایع زنان


وی سپس استان‌های دارای رتبه اول تا سوم ۱۰ سرطان شایع زنان ایران را شامل

سرطان پستان: تهران، یزد، سمنان،

سرطان روده بزرگ: سمنان، تهران، یزد،

سرطان معده: اردبیل، زنجان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی،

سرطان تیروئید: کهکیلویه و بویراحمد، یزد، چهار محال و بختیاری،

سرطان خون: اصفهان، یزد، اردبیل،

سرطان ریه: بوشهر، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی،

سرطان سیستم عصبی: یزد، زنجان، آذربایجان غربی،

سرطان مری: زنجان، خراسان شمالی، گلستان،

سرطان تخمدان: یزد، تهران و سمنان،

سرطان رحم: زنجان، یزد و تهران را معرفی کرد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، استان‌های یزد، خراسان رضوی و اصفهان دارای بیشترین موارد بروز ۱۰ سرطان شایع زنان ایران هستند.

گروه سنی بیشترین بروز سرطان در ایران

ملک زاده گفت: بیشترین موارد بروز تمام انوع سرطان در ایران، در گروه سنی ۷۵ تا ۸۵ سال دیده می‌شود.

جغرافیای سرطان در ایران

مجری اصلی مطالعه بزرگ کوهورت گلستان خاطرنشان کرد: درحالیکه سرطان‌های دستگاه گوارش فوقانی بویژه معده و مری در شمال غرب و شمال شرق ایران به دلیل وجود عوامل خطری همچون مصرف تریاک، نوشیدن چای داغ، مصرف کم میوه و سبزیجات تازه و بهداشت نامناسب دهان و دندان بیشتر است، بدخیمی‌های پستان، روده بزرگ، پوست، تیروئید، مثانه، پروستات و تخمدان در بخش‌های مرکزی و جنوب ایران عمدتاً به دلیل سبک زندگی، رژیم غذایی، کم تحرکی و چاقی فراوانی بیشتری دارد؛ هر چند که اظهار نظر دقیق در این باره نیازمند مطالعاتاپیدمیولوژیک است.

ملک زاده یادآور شد: البته سرطان مری در استان گلستان به دلیل بهبود اوضاع اقتصادی و اجتماعی و بویژه دسترسی کامل به آب آشامیدنی بهداشتی به جای آب غیر لوله کشی و سوخت استاندارد به جای سوخت‌های نفتی وبیوزیستی در فضای بسته خانه که از جمله عوامل خطر سرطان مری در این استان طی سال‌های گذشته بود، کاهش چشمگیری یافته به طوری که از ۱۰۰ در هر ۱۰۰ هزار، به ۲۰ در هر ۱۰۰ هزار بروز (یک پنجم) رسیده است.


جایگاه سرطان در علل مرگ در جهان و ایران

معاون تحقیقات وزیر بهداشت در ادامه به جایگاه سرطان در علل مرگ و میر پرداخت و گفت: سرطان دومین علت مرگ و میر در جهان است که در سال ۲۰۱۵ باعث ۸.۷ میلیون مرگ شده است. بر اساس پیش بینی سازمان بهداشت جهانی، شیوع سرطان در کشورهای توسعه یافته تا سال ۲۰۲۵، ۴۵ درصد افزایش خواهد یافت.

وی افزود: در ایران پس از حوادث ترافیکی و بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان به عنوان سومین علت مرگ شناخته می‌شود.

به گفته وی بر اساس نتایج مطالعه جهانی «بار سرطان در ۱۹۵ کشور جهان» در سال ۲۰۱۶، ۵۴ هزار ایرانی بر اثر سرطان فوت کرده‌اند که این میزان مرگ، ۱۴.۹ درصد از کل مرگ‌ها (۳۶۰ هزار مرگ) در این سال را شامل شده است.

مقایسه بروز سرطان در ایران و جهان

ملک زاده گفت: نرخ بروز سرطان در ایران، به طور قابل ملاحظه‌ای در مقایسه با میزان بروز سرطان گزارش شده از کشورهای توسعه یافته و حتی برخی از کشورهای همسایه همچون ترکیه پایین‌تر است.

به گفته وی، در حالی که نرخ بروز سرطان در ایران ۱۴۹.۷۴ در هر ۱۰۰ هزار نفر است، متوسط بروز سالانه سرطان در دنیا (بدون در نظر گرفتن سرطان پوست) بر اساس گزارش مرجع جهانی «ثبت سرطان در پنج قاره جهان»، ۱۸۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر و حاکی از نرخ بسیار پایین‌تر بروز سرطان در ایران در مقایسه با متوسط دنیاست.

نویسنده همکار در مطالعه جهانی بار بیماری سرطان افزود: بر اساس گزارش مرجع جهانی «ثبت سرطان در پنج قاره»، همچنین، متوسط نرخ بروز سرطان در کشورهای اروپایی، ۲۶۷ در هر ۱۰۰ هزار و در آمریکا ۳۱۸ در هر ۱۰۰ هزار نفر است که نشان می‌دهد میزان بروز سرطان در ایران در مقایسه با متوسط اروپا و آمریکا نیز بسیار پایین‌تر است.

رئیس پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به تأثیر افزایش فاکتورهای خطر سرطان، رشد جمعیت و پیری جمعیت در افزایش موارد بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه (شامل ۸۲ درصد جمعیت جهان)، به علت افزایش آمار کلی سرطان در ایران پرداخت و گفت: علاوه بر سه عامل بالا، باید «ثبت دقیق و منظم موارد بروز سرطان» پس از شکل گیری «شبکه ملی ثبت سرطان در ایران» را نیز حتماً به این عوامل افزود که سبب شده آمار سرطان بیشتر از گذشته به نظر برسد.

غیرعلمی بودن سونامی سرطان در ایران

ملک زاده با غیرعلمی خواندن ادعای وقوع سونامی سرطان در ایران گفت: ضمن آماری که از مقایسه بروز سرطان در ایران با کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه ارائه شد، باید گفت: بر اساس گزارش جهانی، ایران در منطقه خطر متوسط بروز سرطان قرار دارد.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت «ثبت سرطان» را ضرورت اولیه نظام ارائه آمار سرطان در دنیا و از جمله مهمترین زیر ساخت‌های مورد نیاز برای استقرار برنامه کنترل سرطان دانست که نقش مهمی در طراحی و پایش برنامه‌های کنترلی سرطان از جمله ارزیابی برنامه‌های غربالگری سرطان، پیگیری بیماران مبتلا به سرطان و ارزیابی شاخص‌های پیش آگهی و اختصاص منابع مالی و انسانی و … دارد.

وی یادآور شد: گزارش رسمی «ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت ایران که جهت انتشار در Cancer Incidence in Five Continents ، معتبرترین مرجع جهانی ثبت سرطان نیز مورد تأیید و پذیرش قرار گرفته است، در حالی با تلاش سه جانبه معاونت‌های «تحقیقات و فناوری»، «درمان» و «بهداشت» وزارت بهداشت و با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به عنوان مجری برنامه ثبت سرطان، تهیه و اجرا شد که ثبت سرطان در ایران، تا پیش از این، همچون سایر کشورهای در حال توسعه، همواره با محدودیت‌ها، دشواری‌ها و نقایص فراوانی مواجه بود؛ لبر همین اساس تهیه این گزارش را می‌توان گامی بسیار مهم برای کنترل سرطان در کشور توصیف کرد.

رئیس پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران «ثبت سرطان در پنج قاره جهان » / Cancer Incidence in Five Continents را نیز معتبرترین مرجع جهانی در زمینه « ثبت سرطان در کشورهای مختلف دنیا» توصیف کرد و گفت: ایران هم اکنون از جمله کشورهای برخوردار از جامع‌ترین و دقیق‌ترین برنامه ثبت سرطان منطقه و جهان است.

به گفته وی، با اینکه حدود ۷۰ درصد کل موارد سرطان در جهان، در کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد، بیشتر سیستم‌های ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت، در کشورهای توسعه یافته قرار دارند و تعداد کمی از آنها در کشورهای در حال توسعه هستند؛ از سویی دیگر، متأسفانه اغلب سیستم‌های ثبت سرطان موجود در کشورهای در حال توسعه، با کیفیت بسیار پایینی اطلاعات لازم را جهت بررسی موارد سرطان جمع آوری می‌کنند؛ اما ایران در این زمینه خود را به سطح کشورهای پیشرفته رسانده است.

به گزارش پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، نخستین مقاله از اولین گزارش ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت ایران، توسط دکتر رضا ملک زاده، دکتر غلامرضا روشندل و همکارانشان، بتازگی در مجله Cancer Epidemiology منتشر شده است.

همزیبستی نیوز - بررسی‌ها حاکی از افزایش هشداردهنده موارد حمله قلبی در میان زنان جوان است که این موضوع اهمیت توجه به سلامت این عضو حیاتی بدن را برای آنها ضروری می‌سازد.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام انجمن قلب آمریکا در سال ۲۰۱۴ حدود ۳۱ درصد از موارد بستری شدن در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مربوط به زنان ۳۵ تا ۵۴ ساله بوده و این درحالیست که این آمار در سال ۱۹۹۵ حدود ۲۱ درصد گزارش شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد: اگرچه بیماری قلبی اغلب مشکلی مردانه تلقی می‌شود اما حملات قلبی در این بازه زمانی در میان مردان جوان‌تر کاهش پیدا کرده است.

در این گزارش محققان خواستار آن شدند تا اقدامات بیشتری برای مقابله با فاکتورهای خطرزایی همچون فشار خون بالا و دیابت که زنان جوان با آن روبرو هستند در نظر گرفته شود.

همچنین استرس می‌تواند بر سلامت قلب اثر بگذارد زیرا مغز نمی‌تواند تفاوت بین انواع فیزیکی و روانی استرس را تشخیص دهد. به گفته محققان آمریکایی هر دو نوع استرس موجب افزایش ترشح هورمون‌های آدرنالین و کورتیزولشده و ضربان قلب و فشار خون را بالا می‌برد.

به گزارش ایسنا به نقل از هرالد تریبیون، اکنون این موضوع مطرح است که زنان جوان مستعد فشار خون بالا و استرس باید چه نکاتی را رعایت کنند؟

با پزشک معالج خود مشورت کنید

محققان به زنان توصیه می‌کنند با پزشک خود صادق باشند. افراد نباید از بازگو کردن احساس اضطراب خود، نگران باشند و احساس شرمندگی کنند. همچنین پزشکان باید توجه داشته باشند بیماران به کمک آنان نیاز دارند و به بیماران اطمینان دهند افسردگی و اضطراب از بیماری‌های قابل درمان هستند.

ذهن آگاهی یا حضور در لحظه را تمرین کنید

مدیتیشن و تمرین ذهن آگاهی و کاهش استرس کمک می‌کند تا ذهن از منطقه خطر خارج شود، ترشح هورمون‌های آدرنالین و کورتیزول افزایش پیدا نکند و از میزان ضربان قلب و فشار خون کاسته شود. به گفته محققان کنترل آنچه که در اختیار ما نیست منبع اصلی استرس در بسیاری از افراد به حساب می‌آید. همچنین این تمرین کمک می‌کند تا موارد استثنا را کنترل کنیم و آگاه باشیم که میزانی از استرس غیر قابل اجتناب است و می‌تواند گاهی اوقات مثبت باشد.

ورزش کنید و فعالیت بدنی داشته باشید

بررسی‌ها نشان می‌دهد افرادی که فعالیت بدنی کافی دارند میزان کمتری از فشار خون بالا را تجربه می‌کنند. فوایدجسمی ورزش کردن مستقیماً با کاهش استرس مرتبط است. هنگام ورزش کردن و فعالیت جسمی با کاهش سطح هورمون‌های استرس شامل آدرنالین و کورتیزول از فشار خون نیز کاسته می‌شود.

پیشخوان

آخرین اخبار