همزیستی نیوز - رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در سال رونق تولید در رابطه با موضوع بیمه در قانون کار باید چانه زنی ویژه ای با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی انجام گیرد تا با اصلاح ساده ای در قانون کار موجب افزایش اشتغال شویم.
به گزارش ایرنا، محمدرضا پورابراهیمی شامگاه پنجشنبه در نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت با فعالان اقتصادی استان کرمان گفت: امروز واحدهای صنفی جرأت جذب نه تنها نیروی کار بیرون بلکه به کار گرفتن فرزندان خود را هم به دلیل سخت گیری هایی که در حوزه کار میشود ندارند که صدمات ناشی از این امر ابتدا به کارگران وارد میشود.
وی با توجه به ۲ میلیون واحد صنفی فعال که قابلیت جذب نیروی کار را در کشور دارند، گفت: با برداشتن سخت گیری ها و مقاومتهای وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای جذب نیرو اگر هر صنفی بتواند تنها یک نفر نیرو را جذب کند تحول اساسی در کشور اتفاق خواهد افتاد و یک میلیون شغل به راحتی بدون هزینه را ایجاد کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با درخواست اصلاحیه این قانون برای یک بازه زمانی سه تا پنج ساله به صورت موقت گفت: تعدیل بخشی از محدودیتهای حوزه تأمین اجتماعی میتواند رشد چشمگیری در حوزه اشتغال داشته باشد که در این راستا گزارش کارشناسی در کمیسیون اقتصادی مجلس برای ارائه به دولت آماده شده است.
وی همچنین افزود: تغییر این قانون میتواند یا مستثنی کردن واحدهای کوچک از قانون بیمه کار باشد و توافقی باشد که بین کارفرما و کارگر وجود دارد و یا اینکه دولت ماتفاوت هزینه بیمهها را پرداخت کند.
پورابراهیمی با اشاره به گزارش سازمان جهانی کار در سال ۲۰۱۶ در رابطه با وضعیت کارگر و کارفرما گفت: بر اساس این گزارش جمهوری اسلامی ایران سختگیرانه ترین قانون کار را در دنیا دارد که این موضوع در دنیا در شرایط امروز یک خطا و یک جفا در حق کارگران است ضمن اینکه به هیچ عنوان نمیخواهیم حق کارگران را تضعیف کرده و یا فضای فئودالی در کشور ایجاد کنیم.
پورابراهیمی با تاکید بر این نکته که امروز هیچگونه عامل غیراقتصادی نمیتواند بر اقتصاد کشور و تأمین ارز اثرگذار باشد از عملکرد دولت و بانک مرکزی در موضوع بازار ارز انتقاد کرد و گفت: در سال ۱۳۹۷ شاهد صدور ۲۷ بخشنامه متناقص از بانک مرکزی در حوزه ارز بودیم و الان جمع بندی بانک مرکزی این است که برای مدیریت ارز کشور به منابع ارزی نیاز داریم و این در حالی است که بر این نکته که امروز هیچگونه عامل غیراقتصادی نمیتواند بر اقتصاد کشور و تأمین ارز اثرگذار باشد.
پورابراهیمی افزود: طبق آخرین گزارشهای به دست آمده با توجه به سیاستهای غلط بانک مرکزی در حوزه صادرکنندگان ۵۰ درصد از میزان ارز صادراتی کشور در سال گذشته تا به امروز تعیین تکلیف نشده است که باید هر چه زودتر به این موضوع ورود به آن رسیدگی کرد.
وی با اشاره به پیشنهاد تشکیل بازار متشکل ارزی اظهارداشت: در این بازار قیمت ارز بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود که در بحث اسکناس، بانک مرکزی این موضوع را پذیرفته اما در بحث حوالههای ارزی فعلاً این موضوع را قبول ندارد.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.