ادامه مطلب...

همزیستی نیوز - کارزاری تحت عنوان « نه به حمل زباله مازندران به گلستان » از طرف عموم مردم استان گلستان از اول مردادماه سال جاری آغاز شده است. به نوشته سایت کارزار  https://www.karzar.net/ در این کارزار که نامه آن خطاب به مقامات عالیه کشور نوشته شده است از این مقامات درخواست شده حمل زباله استان مازندران به استان گلستان سایت شمال آق قلا متوقف شود.

متن کامل این نامه به شرح ذیل است:

« در سال‌های اخیر، حجم زباله‌های حمل شده از استان مازندران به سایت زباله آق قلا به طور چشمگیری افزایش یافته و منجر به تخریب محیط زیست مسیر انتقال، ایجاد چهره زشت و نامناسب به جهت حمل غیر استاندارد زباله و تجمیع حجم بالای زباله و شیرابه در محل سایت زباله گردیده است. با توجه به محدودیت فضا و عدم دفع مناسب زباله در محل مذکور و نیز عدم بازیابی مناسب زباله‌ها، دپو شدن در فضای باز، عدم بازیافت و دفن بهداشتی، ضمن تخریب بیش از پیش محیط زیست، سلامت عمومی ساکنین را با نفوذ شیرابه به آب های زیرزمینی و ریختن شیرابه در مسیر حمل زباله در تمامی مسیر شهرهای استان گلستان ،علی الخصوص ساکنین شهر آق قلا را با تهدید جدی روبه‌رو کرده است. ادامه این روند موجب افزایش مشکلات زیست محیطی، بهداشتی و اجتماعی خواهد شد.

از متولیان محترم تقاضا داریم تا انتقال زباله‌های استان مازندران به دلایلی که در بالا ذکر شد به سایت زباله آق قلا متوقف شود و تدابیر لازم برای جلوگیری از این مشکل و حفظ محیط زیست اتخاذ گردد. همچنین، پیشنهاد می‌شود که سایت زباله‌ در استان مازندران به بهره‌برداری برسد تا انتقال زباله‌ها از مازندران به سایت زباله آق قلا قطع گردد.

امیدواریم با توجه به اهمیت حفظ محیط زیست و رعایت نیازهای محلی، این مسئله به دقت بررسی شود و اقدامات لازم برای جلوگیری از تخریب بیشتر محیط زیست و حفظ سلامت عمومی شهروندان گلستان و شهرستان آق قلا انجام گیرد.»

این نامه خطاب به  رییس جمهوری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، وزیر کشور، استاندار گلستان و دادستان و مجمع نمایندگان این استان نوشته شده است.

تا زمان تنظیم این مطلب یعنی ساعات آخر روز جمعه دوم شهریور1403 افزون بر چهارهزار و 235 نفر این کارزار را امضاء کرده بودند.

درخصوص انتقال زباله از استان مازندران به سایت زباله آق قلا  در استان گلستان  این موارد  به صورت رسمی در رسانه ها  منتشر شده است:

* اول مصوبه شورای شهر محمودآباد از توابع استان مازندران است که در آن آمده است: لایحه شماره ۲۷۴۷۳ -۱۴۰۰/۱۲/۲۲ شهرداری محمودآباد مبنی بر درخواست صدور مجوز انعقاد قرارداد جدید با شرکت بهساز نگهدار شهر (وابسته به شهرداری تهران) در خصوص حمل پسماند زباله از مبداء محمودآباد به آق قلا از طریق ترک تشریفات مناقصه (با توجه به اتمام قرارداد شهرداری با شرکت مذکور و همچنین لازم به ذکر است به علت عدم استقبال و تنشهای اجتماعی موضوع در قالب ترک تشریفات مطرح می باشد) به میزان ده هزار تن ، از قرار هر کیلوگرم 6،670ریال (۴۶۰۰ ریال هزینه حمل و ۲۰۷۰ ریال هزینه گود آق قلا سازمان پسماند استان گلستان ) بنا برآورد اولیه ۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ 58 ریال برای سال ۱۴۰۱ با در نظر گرفتن اینکه در صورت اعلام افزایش هزینه تخلیه در آق قلا از سوی سازمان پسماند استان گلستان به همان میزان ، مبلغ قرارداد افزایش خواهد یافت مطرح که پس از بررسی با توجه به رضایت مندی از عملکرد شرکت فوق مورد موافقت قرار گرفت.

* دوم مدیرعامل مدیریت پسماند گلستان در خبری که در تاریخ 31مرداد1401 در خبرگزاری مهر منتشر شده درخصوص انتقال زباله ساری به آق قلا بیان کرده که طبق درخواست وزارت کشور و برای جلوگیری از ایجاد بحرا، در مازندران(ایجاد بحران در مازندران)، این عمل اتفاق می‌افتد و در قبال مدیریت پسماند برای هر کیلو ۳۵۰ تومان اخذ می‌شود که در زمینه زیرساخت‌ها هزینه خواهد شد. وی تصریح کرده که به مازندران اعلام شده ماشین آلات غیراستاندارد حق ورود به گلستان را نداشته و آنها تمامی موارد را رعایت می‌کنند.

* سوم دادستان مرکز گلستان در خبری که در تاریخ 16اردی بهشت  1402 در خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان گلستان منتشر شده گفته که انتقال زباله از استان‌های دیگر به سایت زباله آق قلا ممنوع استبراساس این خبر محمود اسپانلو با اشاره به انتقال روزانه ۳۰۰ تُن زباله از یکی از استان‌های همجوار به سایت زباله  آق قلا گفت: با توجه به اولویت حل مشکل موجود در آزادشهر، از این پس انتقال زباله از استان‌های دیگر به سایت آق قلا ممنوع است و به جای آن ۲۰۰ تُن زباله سایت زباله آزادشهر به سایت آق قلا منتقل می‌شود.

* چهارم در سابقه خبر مربوط به آغازعملیات متمرکز پروژه‌های مدیریت پسماند شهرداری‌های استان با حضوراستاندار که در تاریخ  ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ در سایت استانداری گلستان به نقل از روابط عمومی این استانداری منتشر شده است، آمده است: روزانه مجموعه زباله ورودی به کارخانه پسماند آق‌قلا از ۱۸ شهر و ۲۵۴ روستای غرب استان ۶۰۰ تن بوده که ۸ الی ۱۰ تن آن مربوط به پسماند های پزشکی (کلیه بیمارستانها، درمانگاه، کلینک ها، آزمایشگاه و همچنین مطب ها) می باشد که پس از حمل و انتقال از مرکز تولید به کارخانه، پردازش و تبدیل به کمپوست می‌شود، همچنین ۳۰۰ تن زباله نیز از استان مازندران برای تبدیل به کود آلی به این سایت منتقل می‌شود.

این کارزار و این اظهارات در خصوص انتقال زباله از استان مازندران به استان گلستان چند سئوال را در ذهن متبادر می کند:

  • * چرا زباله های یک استان باید به یک استان دیگر منتقل شود، مگر هرکس می تواند زباله تولیدی خود را به جای اینکه در نزدیک ترین سطل زباله شهرداری بیاندازد، یک مسیر نسبتا طولانی را زباله به دست از این خیابان به آن خیابان طی کند و آن را جلو در خانه یک نفر دیگر بیاندازد!؟
  • * مگر صاحب هرخانه، دهیار هر روستا و شهردار هر شهر عرفا و قانونا مسئول دفع و انتقال صحیح زباله تولیدی خود نیستند، آیا شما کسی را سراغ دارید که در قبال زباله تولیدی خانه اش از خودش سلب مسئولیت کند و یا دهیار یا شهرداری را می شناسید که نسبت به زباله های روستا یا شهرش بی تفاوت باشد؟
  • * آیا استان فرستنده زباله(مازندران) در قبال زباله تولیدی خود مسئول نیست، یعنی این استان با آن همه سابقه و تجربه مدیریتی و با آن همه منابع و امکانات خدادادی و بخصوص با آن همه درآمد ناشی از هجوم میلیونی گردشگران داخلی و خارجی قادر نیست زباله تولیدی خودش را مدیریت کند و مانند همه شهرهای دنیا با بکارگیری متخصصین و خرید تکنولوژی های پیشرفته زباله های تولیدی خود را بازیافت نماید؟ چرا مردم استان گلستان و بخصوص مردم آق قلا باید تاوان ضعف مدیریت استان مازندران را بپردازند؟
  • * آیا استان گیرنده زباله(گلستان) نمی بایست و نمی توانست از پذیرش زباله های همسایه خود خودداری کند، چرا در مقابل این درخواست استان مازندران مقاومت نکرده است و اگر این درخواست از طریق وزارت کشور بوده( که به نظر می رسد اینگونه بوده باشد) چرا از طریق نمایندگان مجلس و مراجع بالادستی برای جلوگیری از این اقدام تلاش نشده است و در نهایت چرا از طریق رسانه ها مردم استان گلستان در جریان این مساله که مستقیما با بهداشت و سلامتی آنها ارتباط داشته و دارد، قرار نگرفته است؟

* چرا مسئولان شهرستان آق قلا که بیشترین آسیب را از انتقال زباله استان مازندران به استان گلستان و مقصد نهایی آن یعنی سایت تجمیع زباله ها در شمال شهرستان آق قلا دیده است در مقابل این اقدام واکنشی نشان نداده اند؟ فرماندار، شهردار، شورای شهر و اداره محیط زیست شهرستان آق قلا از یک طرف و مردم، تشکل های مردم نهاد، رسانه ها و بخصوص امام های جمعه این شهر از طرف دیگر، در آن زمان که اولین خودرو حمل زباله، قطره های شیرابه های تولیدی استان مازندران را در شهرشان پخش کرد، فریاد نکشیدند و برای جلوگیری از این اقدام چاره جویی نکردند؟

منبع: هفته نامه همزیستی شماره 758 تاریخ 5،6،1403

ادامه مطلب...

همزیستی نیوز- شورای اسلامی شهر آق قلا عبدالجلال قره ئی سرپرست فعلی شهرداری آق قلا را به عنوان شهردار این شهر انتخاب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر  در جلسه روز شنبه 25 آذر 1402 شورای اسلامی شهر آق قلا، عبدالجلال قره ئی  با کسب چهار رای از پنج رای این شورا به عنوان شهردار آق قلا انتخاب شد.

براساس این گزارش عبدالجلال قره ئی که اوایل آبان ماه سال جاری از سوی شورای اسلامی شهر آق قلا به عنوان سرپرست شهرداری آق قلا انتخاب شده بود با عملکرد خوب خود در طول این مدت توانست رای اعتماد اکثریت اعضای این شورا را کسب کند.

گفتنی است عبدالجلال قره ئی کارمند رسمی شهرداری آق قلا دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد در رشته حقوق خصوصی است و با سمت کارشناس حقوقی در این شهرداری مشغول خدمت بوده است.

شهر آق قلا مرکز شهرستان آق قلا با بیش از 40 هزار نفر جمعیت در 20 کیلومتری شمال گرگان مرکز استان گلستان واقع شده است.

 

 

ادامه مطلب...

همزیستی نیوز- اعضای کمیته استانی مسئولیت اجتماعی و مشارکت طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در شهرستان آق قلا معرفی شدند.

به گزارش همزیستی نیوز مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان مشخصات اعضای این کمیته را به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آق قلا  ابلاغ کرد.

براساس این گزارش حمید سلامتی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در این ابلاغیه، جلال آرخی، بهرام محمد کسه ئی و عظیم بردی حسن قاسمی را به عنوان اعضای کمیته استانی مسئولیت اجتماعی و مشارکت طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در شهرستان آق قلا  معرفی کرد.

متن این ابلاغیه به شرح ذیل است:

با توجه به تغییرات اقلیم جهانی و موضوع ترسیب کربن، تولید و کاشت نهال در عرصه های طبیعی روستایی و شهری و همچنین فرهنگ سازی مربوط به آن ضرورت دوچندان یافته است. لذا در راستای سیاست های اجرایی شدن طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به موجب این ابلاغ، افراد با مشخصات جدول ذیل به عنوان اعضای کمیته استانی مسئولیت اجتماعی و مشارکت انتخاب شده اند. امید است طی دستورالعمل ابلاغی در جهت پیشبرد اهداف طرح مذکور گام های مؤثری بردارید.

گفتنی است جلال آرخی مدیرعامل شرکت تعاونی فراگیر نماد طبیعت، بهرام محمد کسه ئی فعال محیط زیستی و عظیم بردی حسن قاسمی مرتعدار نمونه ملی است که در طرح پویش ملی کاشت یک میلیارد درخت درسطح کشور طی چهارسال در سطح شهرستان آق قلا با فرهنگسازی و جلب مشارکت مردم در کاشت انواع درختان جهت توسعه فصای سبز این شهرستان ایفای نقش خواهند کرد.

ادامه مطلب...

همزیستی نیوز -  تالاب‌های استان گلستان شاهکار خلقت و زیستگاه بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهان آبزی به شمار می‌آیند که نقش بسیار زیادی در جذب گردشگر دارند.

یکی از عناصر زیبای طبیعت تالاب هایی هستند که با زیبایی طبیعی و پوشش گیاهی و جانوری متنوعی که در داخل و اطراف خود دارند به عنوان یک جاذبه دوست داشتنی شناخته می شوند.

تالاب های بی نظیر استان گلستان همواره در اوج زیبایی و آرامش قرار داشته و گردشگران را به سمت خود فرا می خوانند.

تالاب ها، گوشه ای از زیبایی‌های منحصر به فرد این استان است. در دل دشت های ترکمن صحرا و در فاصله کوتاهی با مرز ترکمنستان مجموعه تالاب‌های بین المللی استان گلستان آرام و باوقار جاخوش کرده اند. تالاب‌های آلاگل، آلماگل، آجی گل و گمیشان چهار تالاب بزرگ این استان به شمار می رود که به بهشت طبیعت گردی شهره شده است.

 از جمله ویژگی مشترکی که همه ی این تالاب ها دارند اینکه زیستگاه گونه های مختلفی از جانوران و گیاهان هستند لذا محیط مناسبی برای شناخت تعداد زیادی از این گونه موجودات می باشند.

کشور ایران تاکنون ۲۲ تالاب با مساحت تقریبی یک میلیون و ۴۸۰ هکتار را در کنوانسیون رامسر به ثبت رسانده است. این کنوانسیون یک مجمع بین ‌المللی است که با هدف جلوگیری از هر گونه تخریب تالاب ها، شناخت ظرفیت ‌ها و قابلیت احیا و بازسازی آنها بنیان گذاری شده است.

تالاب آلاگل

از جمله تالاب های استان گلستان تالاب آلاگل است که در فاصله ی ۶۰ کیلومتری شمال گنبدکاووس در شرق جاده ی آق ‌قلا به اینچه ‌برون واقع شده است. تالاب آلاگل بزرگترین دریاچه ی استان گلستان می باشد که عمق ان در زمان پرآبی ۲ و نیم متر و مساحت آن حدودا دو هزار و  ۵۰۰ هکتار است.

آب این تالاب از رودخانه ی مرزی اترک و زهکشی‌ های طبیعی رودهای شور مانند رود سامان و رود شورجه تأمین می ‌شود. تالاب آلاگل در واقع در شهرستان گنبد کاووس، بخش داشلی برون، در کنار شهر اینچه برون واقع شده است.

تالاب آلاگل در چند کیلومتری مرز ترکمنستان و در مرکز شوره ‌زار بزرگ ترکمن صحرا قرار گرفته در نتیجه یک دریاچه با آب شور به شمار می رود. اطراف این تالاب اغلب پوشیده از نی و جگن و درختچه ‌های گز است و کف آن معمولا با جلبک های سبز رنگ به شکلی تقریبا یک دست پوشیده شده است.

یکی از ویژگی های خاص هر تالاب، مهاجرت انواع پرندگان به سمت آن در فصول خاصی از سال است. تالاب آلاگل نیز از این قضیه مستثنی نیست و هر ساله هزاران پرنده به آن مهاجرت کرده و در بازه ی زمانی خاصی از سال می توانید شاهد حضور انواع پرندگان زیبا و رنگارنگی از جمله قو، فلامینگو، اردک، پرستوی دریایی، چنگر، غاز، سلیم، کاکائی، بالکان، آبچلیک و ... در این منطقه از استان باشید.

از آنجا که تالاب آلاگل دارای آبی کاملا شور است برای پرورش ماهیانی که در آب شور زندگی می کنند مناسب است، لذا انواع ماهیان شورزی دریای خزر مخصوصا ماهی سفید و کپور در این تالاب پرورش داده می شود.

تالاب آلماگل

از دیگر تالاب های استان گلستان می توان به تالاب آلماگل اشاره کرد. منبع تامین آب این تالاب نیز همان رودهایی است که آب تالاب آلاگل را تامین می کنند در نتیجه این تالاب نیز دارای آبی شور می باشد.

تالاب آلماگل به عنوان یکی از سه تالاب بین ‌المللی شهرستان گنبدکاووس در شمال استان گلستان در نزدیکی مرز ایران و ترکمنستان در شمال تالاب آلاگل واقع شده است. این تالاب که معنی نام آن "دریاچه سیب" می ‌باشد با مساحتی در حدود ۲۰۰ هکتار در فاصله تقریبی ۷۲ کیلومتری از شهر گرگان قرار گرفته است.

از جمله ویژگی های تالاب آلماگل می توان به این مورد اشاره کرد که دارای مقدار فراوانی از مواد مغذی است. تالاب آلماگل در جنوب رودخانه مرزی اترک که از جمله رودهای اصلی و مرزی حوضه آبریز دریای خزر است، واقع شده و بیشتر آب آن از طریق این رود تامین می شود.

لازم به ذکر است حدود ۸۰ درصد از پوشش گیاهی موجود در تالاب آلماگل در بخش شرق و شمال شرقی آن پراکنده شده است و گونه ‌های مختلف گیاهان آبزی در این تالاب به چشم می خورد.

از جمله این گیاهان می توان به چنگال آبی، بومادران آبی، جگن، نی، هفت بند، آلاله آبی و لویی اشاره کرد. این در حالی است که در نوار اطراف این تالاب گیاهانی نیز وجود دارد که پرندگان بومی و آنهایی که در فصل مهاجرت به سمت این منطقه هجوم می آورند از آنها به عنوان محلی برای ساختن آشیانه‌ خود استفاده می ‌کنند.

از مهم ترین این گیاهان می ‌توان به علف شور، جارو ترکمنی، گز شاهی، خارشتر، یولاف وحشی، چمن و مرغ اشاره کرد. علاوه بر اینها که به طور طبیعی در اطراف این تالاب رشد می کنند سازمان جهاد کشاورزی نیز انواع دیگری از گیاهان را در اطراف تالاب آلماگل کاشته است.

این سازمان چنین عملی را برای کاهش اراضی بیابانی و ممانعت از فرسایش خاک و نیز برای پیاده سازی طرح های مرتع داری انجام داده است.

تالاب آلماگل دارای انواع متفاوتی از جانوران مانند ماهی ها، پرندگان و خزندگان مختلف است که از جمله آنها می توان به زردک، سیاه ماهی، کپورچه، آمور، کپور معمولی، پاروا یا آمورچه، کلمه، اسبله، گامبوزیا و گاو ماهی اشاره کرد.

شرایط محیط زیستی خاصی که در اطراف تالاب آلماگل برقرار است موجب شده که این دریاچه مکان مناسبی برای زندگی و تولید مثل پرندگان مهاجر باشد به طوری که حدود ۳۶ نوع از این پرندگان که در فصل مهاجرت از دیگر مناطق به این منطقه می آیند و جزء پرندگان بومی استان نمی باشند در تالاب های این منطقه تخم گذاری کرده و تا زمانی که تخم های خود را به جوجه تبدیل کنند و هنر پرواز کردن را به آنها بیاموزند در اطراف این تالاب می مانند و می توانند گردشگران را از لذت دیدن خود بهره مند کنند.

از مهم ترین پرندگان مهاجر آلماگل می توان به کشیم گردن سیاه، باکلان، حواصیل خاکستری، اگرت، اردک سر سیاه، اردک سیاه کاکل، اردک تاجدار، اردک سرسفید، خوتکا، چنگر، چوب پا، خروس کولی، تلیله کوچک، آبچلیک، کاکایی، قوی گنگ، غار پیشانی سفید و عقاب دریایی دم سفید اشاره کرد که برخی در داخل آب و برخی در کنار اب زندگی می کنند. در این میان اردک سر سیاه، سیاه کاکل و تاجدار جزء پرندگانی هستند که تعدادشان در حال کم شدن است.

طبیعی است که در جوار این تالاب پستانداران هم زندگی کنند. از جمله اینها می توان به تشی، جرد بزرگ، خرگوش، گربه دشتی، روباه معمولی، روباه سردم سیاه، شغال و گراز اشاره کرد. در فاصله نزدیکی از این تالاب روستاهایی نیز به صورت پراکنده وجود دارد که اهالی آن بیشتر از طریق برداشت نی، چرای دام ها، شکار پرندگان و ماهی گیری از این تالاب امرار معاش می ‌کنند.

تالاب آجی گل

در جنوب غربی آلماگل تالاب دیگری به نام آجی گل واقع شده است. برای رسیدن به این تالاب بایستی ۸۰ کیلومتر از شهر گنبدکاووس به سمت بخش مرزی داشلی برون پیش بروید. تالاب آجی گل نیز در شمال شهرستان گنبدکاووس و در جنوب روستای تنگلی واقع شده است. مساحت این تالاب حدود ۳۶۰ هکتار و عمق آن بین ۱ تا ۵ متر، حجم آب آن ۷/۲ میلیون متر مکعب و در حد فاصل دو تالاب آلماگل و آلاگل قرار دارد. مسیر دسترسی به این تالاب‌ نیز مانند دو تالاب دیگر از شهر گرگان به سمت جاده آق قلا به اینچه برون است. تالاب آجی گل در شمال شوره زار آلاگل و در فاصله ۲ کیلومتری شرق دریاچه شور قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا منفی چهار متر است.

هر سه تالاب آلاگل، آلماگل و آجی ‌گل به عنوان تالاب های بین ‌المللی در سال ۱۹۷۵ میلادی در فهرست کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده اند و در مجموع با مساحتی در حدود ۱۴۰۰ هکتار تحت حفاظت سازمان محیط زیست استان گلستان قرار دارند.

تالاب گمیشان

تالاب گمیشان یکی تالاب های مورد علاقه پرندگان مهاجر است که به عنوان یک ذخیرگاه ژنتیکی با ارزش زیاد می شود که به صورت معمول می‌توان ۱۰۰ نوع پرنده نادر را در این تالاب تماشا کرد. این تالاب با مساحت حدود ۳۰ هزار هکتار که به عنوان یک منطقه تفریحی است در ۶۰ کیلومتری شمال غرب گرگان در غرب دشت ترکمن، حاشیه شرقی دریای خزر، واقع شده است. از قدمت این تالاب اطلاعاتی دقیقی در دسترس نیست اما با توجه به اینکه سطح آب دریای خزر در زمان سلطنت سومین شاه خوارزم بقدری پایین بود که از تالاب انزلی چیزی جز بستری، به جا نمانده بود و با توجه به زمان سلطنت استر که بین سال های ۱۲۵ تا ۱۵۵ق. در زمان فرار سلطان محمد خوارزم شاه به جزیره آبسکون در سال۷۱۶ ق، می توان نتیجه گرفت که از آن سال‌ها به بعد با افزایش آب دریا در این منطقه تالاب ایجاد شده است.

تالاب گمیشان علاوه بر ارزش‌های اکولوژیکی، تفریحی و اقلیمی و آموزشی که دارد در حفظ مناسبات اقتصادی و اجتماعی منطقه نیز اهمیت بسزایی داشته و باتوجه به فقدان ارزش کشاورزی اراضی این منطقه، تالاب گمیشان یکی از منابع تامین مالی اهالی به شمار می‌آید.

از ویژگی‌های منحصر به فردی که تالاب گمیشان دارد اکوسیستم کم نظیر آن است که در آن انواع ماهیان، سخت پوستان، نرم تنان، دوزیستان، خزندگان و پرندگان و همچنین پایگاه پاییزی و زمستانی برخی از پرندگان درحال انقراض و نادر جهان واقع شده است.

منبع: ایسنا

ادامه مطلب...

 

همزیستی نیوز - طی حکمی از  سوی "علیرضا محجوب " دبیرکل خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران " دکتر علی قزلسفلو" به عنوان سرپرست دانشگاه علمی کاربردی تشکیلات خانه کارگر استان گلستان منصوب شد.

به گزارش ایلنا از جمله سوابق دکتر قزلسفلو می توان به نائب رئیس کانون عالی اساتید دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور- ریاست انجمن اساتید مدعو دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان گلستان - مجری کارشناس اقتصادی برنامه‌های زنده تلویزیونی و رادیویی صداو سیما - مجری طرح‌های بهره‌وری وزارت کشور - استاد دانشگاه در دانشگاه‌های استان گلستان، مازندران، تهران و البرز- عضو هیئت اجرایی خانه کارگر استان گلستان- مسئول پژوهش پادگان ۰۱ ارتش / تهران در زمستان ۹۲ اشاره کرد.

ادامه مطلب...

همزیستی نیوز - شماره تیرماه 1401 مجله کسب و کار پل با مطالب متنوع علمی، اقتصادی و مدیریتی منتشر شد.

در بخشی از ستون یادداشت سردبیر این شماره از مجله تحت عنوان هر استراتژی تحول دیجیتال باید با «چرا» شروع شود، می خوانیم: بسیاری از شرکت ها فکر می کنند سرمایه گذاری زیاد بر ابزارهای جدید فناوری برای دستیابی به تحول دیجیتال کافی است و این همان جایی است که اکثر سازمان ها اشتباه می کنند. هر استراتژی تحول دیجیتال باید با یک سئوال مهم شروع شود که «چرا؟» است.

مهلا اعتمادی در ادامه یادداشت خود می نویسد: تجزیه و تحلیل آنچه که تحول دیجیتال می تواند برای شرکت شما انجام دهد و تعیین اینکه چرا به آن نیازمند است، اولین و مهم ترین گامی است که باید قبل از هر موضوعی برداشته شود.

مطلب اول این شماره مجله نیز به مقاله  دکتر رضا مبصری عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی گرگان تحت عنوان «دلیل تاب آوری اقتصاد ایران» اختصاص یافته است.  

در بخشی از این مقاله می خوانیم: در دهه 40-50 میلادی در غرب به این نتیجه رسیدند افرادی که به شکل عمیق در مسایل فنی و فناوری، علم زیادی دارند و آن را تبدیل به کسب و کار می کنند، خیلی اوقات شکست می خورند و بنگاه دچار ورشکستگی می شود. دلیل این موضوع این است که به علوم مرتبط با مدیریت مجهز نیستند. بنابراین در دنیای امروز با دوره هایی تحت عنوان MBA و DBA به مهندسین، پزشکان و کلا فارغ التحصیلان پیشنهاد می شود تا خود را به علم مدیریت مجز کنند.

«رونق دوباره صنعت پاک در گلستان»، «رشد و جهانی شدن استارت آپ های ژاپنی»، «داستان تخصص و اثر مدیچی»،« 8 درس بازاریابی دیجیتال که می توانیم از تسلا بیاموزیم» و«طراحی لوگو شورولت» از مهم ترین مطالب این شماره مجله است که نسخه الکترونیکی آن در راستای نشر آگاهی به صورت رایگان توسط مجموعه پل تهیه و منتشر شده است.

علاقه مندان برای تهیه این مجله می توانند با شماره های 01732321829 و 09115404036 تماس حاصل نمایند.

 

 

ادامه مطلب...

دکتر غنی هم از میان ما رفت، غنی نجم الدین چوگان، اسمش هم مانند خودش پر معنی و پرصلابت بود، قد بلند و سبیلش ابهت او را بیشتر نشان می داد و مهم تر از همه اینها، شغل و تخصصش بود که او را در آق قلا متمایزتر می کرد.

اولین و شاید هم تنها پزشک آق قلا بود که یکی دو سال قبل از انقلاب مطبش را در شهر ما دایر کرد، مطبش همیشه شلوغ  و پر بود از بیمارانی که از دور و نزدیک بخصوص از روستاها می آمدند.

مادرم خدا بیامرز، ورد زبانش غنی بود، به جرات می توانم بگویم از 83 سال عمر مبارکش شاید 82 سالش را که سرزنده، قبراق و متکی به خودش بود، همیشه دم مسیحایی دکتر غنی را یکی از عوامل سلامتی و طول عمر خودش می دانست.

دکتر غنی برای مادرم و هزاران مادر، پدر، پسر و دختر آق قلایی و غیر آق قلایی فقط یک پزشک نبود، بلکه یک مشاور و ملجاء و پناهگاه روح و روان آنها بود، کمتر کسی پیدا می شد که روح و جسمش قبل و بعد از ویزیت دکتر غنی تغییر پیدا نکند، دکتر غنی قبل از اینکه یک پزشک عمومی باشد یک روانشناس و روانپزشک به تمام معنا بود، بیمار وقتی پیش دکتر غنی می رفت ناخودآگاه بیماری خودش را فراموش می کرد، چرا که این رگبار کلمات و جملات محبت آمیز و شوخی و خنده دکتر غنی بود که به او امید می داد و روحیه و اراده اش را برای مقابله با درد و مشکلاتش تقویت می کرد.

به رغم اینکه همه اعضای خانواده ام از مراجعان همیشگی دکتر غنی بودند، من چند بار بیشتر به مطبش نرفتم، با مهربانی و با متانت با من برخورد می کرد، قبل از اینکه من از بیماری یا مشکلم برایش بگویم او خودش سر صحبت را باز می کرد، از اوضاع سیاسی و اجتماعی جامعه سخن می گفت، می گفت که نوشته های من را در روزنامه ها می خواند و می گفت که شما  روزنامه نگاران قادر به انعکاس مشکلات اصلی جامعه نیستید و من همیشه حرف هایش را تایید می کردم و شاید یکی از دلایل علاقه من به شخصیت دکتر غنی، همین صراحت لهجه اش و جرات بی نظیرش بود.

دکتر غنی مظهر یک انسان واقعی و دلسوز جامعه بود، باید قبول کنیم فارغ التحصیلان دانشگاه ها نه تنها در رشته های پزشکی که در همه رشته های دیگر در قبل از انقلاب در مقایسه با فارغ التحصیلان بعد از انقلاب بسیار متفاوت بودند و هستند، دکتر غنی یک  نمونه عینی از این تفاوت بود، گرچه او خودش یک انسان بزرگ بود و انسان های بزرگ در همه مکان ها و زمان ها وجود دارند، اما اینکه چرا مردم مثلا آق قلا  از داشتن جانشینی شایسته برای دکتر غنی و دکتر غنی ها چه در عرصه پزشکی و چه در سایر عرصه ها محروم هستند، چه پاسخی می توانیم داشته باشیم.

البته من چون در آق قلا حضور مستمر نداشته و ندارم ممکن است خیلی در خصوص زندگی خصوصی و اجتماعی دکتر غنی نتوانم نظر قطعی بدهم و رفتار و کردار آن مرحوم را به بوته نقد بسپارم، اما به ضرس قاطع معتقدم که او هرگز از مردم جدا نشد و حاضر نشد بخاطر مال، جاه و مقام به سمتی غش کند که در آن منافع مردم به نام مردم ولی به کام عده ای خاص فدا می شود.

دکتر غنی از میان ما رفت، نمونه غنی و غنی ها  امروز کیمیا هستند، شاید صدها پزشک، صدها مهندس، صدها وکیل و صدها و صدها متخصص در رشته های مختلف علمی که جای در پای غنی و غنی ها گذاشتند از نظر مرتبه و جایگاه علمی و اجرایی از این پیش کسوت ها بالاتر باشند، ولی چرا به رغم وجود این همه متخصص، نمونه دکتر غنی و دکتر غنی ها کیمیا هستند؟

روح دکتر غنی نجم الدین چوگان شاد، یادش گرامی و راهش پر رهرو باد!

تاج محمد کاظمی

ادامه مطلب...

من که به علت نگارش چند مطلب و مقاله انتقادی از محمود احمدی‌نژاد و‌‌ پریشان‌کاری‌های دولت  او و در اثر شکایات نهادهای امنیتی وقت درهفته آخر بهمن ۱۳۸۹ ابتدا (و برای اولین بار) به حبس زندان محکوم شده بودم (در جمع ۸ روز) و حدود یک سال بعد هم مجدداً با اتهام ‌های مشابه به زندان افتادم (این بار حدود ۱۸ روز) در زندان امیرآباد گرگان در همان هفته آخر بهمن ۱۳۸۹ جوانی حدود ۲۳ ساله را دیدم که قدری ساده به نظر می‌آمد و مثل روح سرگردان در یک بخش از زندان شلوغ و پرازدحام و بدون امکانات پرسه می‌زد.

ادامه مطلب...

همزیستی نیوز - حذف ارز ترجیحی نه آنچنان که دولتی ها وعده دادند به آرامی و به تدریج بلکه یکباره انجام شد و اثرات و تبعات آن هر روز بیش از روز قبل خود را نشان می دهد و بر زندگی همه مردم تاثیر گذار است، همان وقت که دولتمردان عنوان می کردند که حذف ارز ترجیحی فقط روی هفت قلم کالای اساسی موثر است و روی قیمت کالاهای دیگر هیچ تاثیری ندارد. 

ادامه مطلب...

همزیستی نیوز - گلستان محروم است. این جمله دیگر برایمان آشناست. با وجود تمام ادعایمان مبنی بر اینکه گرگان مهد فرهنگ و تمدن و اینهاست و پیشینه ی تاریخی غنی دارد که صد البته درست هم هست اما امروز محروم است و علاوه بر فقر اقتصادی،  محرومیت فرهنگی و هنری دارد. تا جایی که می توان گفت دچار فقر فرهنگی است وسیمای این نا برخورداری در همه جای استان به خوبی مشهود و ملموس است. البته که ممکن است اهالی مرکز استان به دلیل بعد مسافت با نقاط محروم و مرزی و روستاهای دوردست این نابرخورداری و بی بضاعتی را نبینند.

روزنامه گلشن مهر در ادامه مطلب مربوط به تیتر یک امروز خود(دوشنبه 23 خرداد 1401) نوشته است:  

▫️نابرابری در درآمد و نابرابری اقتصادی فقر مادی را به فقر در فرهنگ و پایگاه اجتماعی گسترش داده است. شرایط نابسامان اجتماعی و اقتصادی با افزایش فشار ساختاری ناشی از محرومیت و فقر، موجب شده زمینه های گرایش افراد جامعه به سمت انواع کجروی ها و ناهنجاری ها بیشتر شود. اعتیاد، دزدی، فحشا، تکدی گری، طلاق و سایر آسیب های اجتماعی که امروزه در گوشه و کنار استان بیش از دهه ها و سال های گذشته می بینیم، ماحصل توزیع ناعادلانه ثروت و امکانات است.

▫️به عبارت ساده تر این عدم توزیع یکنواخت و برابرامکانات و تسهیلات رفاهی و اقتصادی است که در نهایت منجر به این اتفاقی شده که ما آن را فقر فرهنگی و اجتماعی می نامیم. وقتی متولیان فرهنگی استان نتوانند مراکز فرهنگی و هنری در استان ایجاد یا تکمیل کنند تا اوقات فراغت و تعطیلات مردم در نشست های فرهنگی و مراکز هنری بگذرد، خانواده ها مجبورند برای گذران فراغت خود انتخاب های دیگری داشته باشند. واقعیت این است که در اکثر قریب به اتفاق شهرهای استان، بسترهای فرهنگی مثل سینما، تئاتر، کتابخانه و... وجود ندارد. زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی بسیار ضعیف است.در بحث احداث که بماند حتی برای مرمت و گسترش مراکز هم  شهرستان ها بودجه و اعتباری نتوانسته اند جذب کنند.

▫️آنقدر فقر اقتصادی دامنگیر و فراگیر شده که حتی خود مردم نیزکالاهای فرهنگی و هنری را اولویت ندانسته و مطالبه نمی کنند. البته که فقرفرهنگی مربوط به حاشیه نشینان و تهیدستان نیست تعداد زیادی از ثروتمندان امروز جامعه ما هستند که از فقر فرهنگی رنج می برند حتی اگر خود از این موضوع بی اطلاع باشند. همگان بر این جمله اتفاق نظر دارند که فرهنگ زیربنای هر جامعه‌ای است بنابراین هر چقدر فرهنگ یک جامعه کارآمدتر باشد، پیشرفت آن جامعه در مسیر رشد و  توسعه بیشتر خواهد بود، پس بی تفاوتی نسبت به معضلی به نام  فقر فرهنگی می‌تواند جامعه‌ای را به سمت انحطاط بکشاند و از دستیابی به اهداف توسعه ای بازدارد. تبیین ماهیت فقر فرهنگی، ریشه‌یابی فقر و ارائه راهکارهایی برای برون‌رفت از این معضل اجتماعی کار بزرگی است که باید در اولویت متولیان و مسوولان فرهنگی استان قرار گیرد تا با بهره گیری از ظرفیت نخبگان استان و با همفکری و مشاورت و مشارکت ایشان و به مدد به کارگیری تدبیر و برنامه‌ریزی صحیح، جامع و کارآمد  بتوان گام های مهمی برای پیشرفت استان برداشت.

 

پیشخوان

آخرین اخبار