b_300_300_16777215_00_images_986_tourism.jpg

همزیستی نیوز - رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران گفت: در حال حاضر طبیعت‌گردی را پرشتاب‌ترین نوع گردشگری دردنیا می‌دانیم که رشد آن در سال بیش از 20 درصد است و هیچ نوع از گردشگری این نوع شتاب را ندارد و دلیل اصلی آن این است که مردم برای آسایش و تمدد اعصاب به این نوع گردشگری احتیاج دارند که دلیل افزایش و رشد بوم‌گردی‌ها، همین نیاز جدید مردم است.

فرید جواهرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص نگاه علمی که امروزه در حوزه توسعه گردشگری مطرح است، اظهار کرد: ما در تعریف گردشگری نیز با انواع گردشگری روبه رو می‌شویم که بسیار خلاقانه، ابتکاری و به روز است و در حال حاضر بر اساس مطالعاتی که در سطح سازمان جهانی جهان‌گردی انجام شده است بیش از 120 نوع گردشگری تعریف شده داریم.

وی افزود: این نشان می‌دهد موضوعات، موضوعات جدیدی بوده و این جدید بودن به دلیل تنوع طلبی و نوع نگاه بشر به موضوع سفر است و شاید یکی از خصوصویات سفرهای جدید این باشد که گردشگران دیگر به دنبال سفرهای طولانی مدت نیستند که پدیده‌ای جهانی است و تنها مربوط به کشور ما نمی‌شود؛ گردشگر به جای این‌که سفری 10 یا 15 روزه داشته باشد در سال چهار یا پنج بار سفر دو یا سه روزه را تجربه می‌کند و بیشتر به دنبال تنوع است و زمانی که تنوع زیاد شود مقصدها و نوع گردشگر متنوع می‌شود.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران خاطرنشان کرد: از طرفی دیگر بحث شهرنشینی، دغدغه‌های اجتماعی و استرس‌های روزمره زندگی افزایش پیدا کرده است و این باعث شده که مردم به سفر از جمله سفرهای طبیعت‌گردی رو بیاورند.

جواهرزاده عنوان کرد: از طرف دیگر موضوعاتی مانند بحث‌های آینده ‌پژوهی، دغدغه‌مندی‌های مسئولین نیز در این حوزه لحاظ می‌شود و بر همین اساس طبیعت‌گردی را نوعی گردشگری مسئولانه نیز می‌دانیم، طبیعت‌گردانی که باعث تخریب فضای محیطی می‌شوند و وضعیت نابه‌ هنجاری را به وجود می‌آورند گردشگر نیستند.

وی ادامه داد: گردشگران طبیعت‌گرد ما گردشگران مسئولانه هستند که باید نسبت به حفظ محیط زیست و احترام به تنوع زیستی اهتمام بیشتری نشان دهند که از این جهت در حوزه‌های علمی به این موضوع توجه شده است.

وی اضافه کرد: رشدی که در سطح دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ما در زمینه توسعه رشته‌های گردشگری اعم از مدیریت گردشگری و اکو توریسم وجود دارد بیانگر این واقعیت است که هم نسل جوان ما نسبت به گردشگری توجه بیشتری پیدا کرده‌اند و هم دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ما به این موضوع توجه دارند.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران ادامه داد: تعداد موسسات زیاد شده است، دانشجویان نسبت به فراگیری علم در این حوزه رغبت بیشتری نشان می‌دهند از این جهت توسعه علمی دراین رشته نسبت به بسیاری از رشته‌های علمی دیگر بیشتر شده است و شاید یکی از معدود رشته‌هایی که بازار مطمئن و صد درصد دارد را رشته‌های هتلداری و گردشگری قلمداد می‌کنیم و از این جهت رویکرد کارآفرینانه در این حوزه وجود دارد به خاطر همین هنوز هم این رشته‌ها از اقبال خوبی برخوردار است.

جواهرزاده در خصوص نحوه تاسیس انجمن علمی طبیعت‌گردی در ایران تشریح کرد: انجمن‌های علمی از وزارت علوم مجوز فعالیتشان را دریافت می‌کنند، در سال 94 جمعی از محققین و متخصصین حوزه‌های گردشگری به ویژه طبیعت‌گردی دور هم جمع شدند، برای تاسیس انجمن علمی و اولین قدم‌ها را برداشتند و پس از فراز و فرود و پی‌گیری‌های موثری که از طریق کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم انجام شد توانستیم مجوز انجمن را از کمیسیون بگیریم.

وی افزود: انجمن‌های علمی هیئت موسسی باید داشته باشد که 60 درصد آن را دانشگاهیانی با رتبه دانشگاهی استاد تمام و دانش‌یار و 40 درصد باقی را استادیار و مربی تشکیل دهند و پیدا کردن هیئتی که استاد تمام و دانش‌یار باشند کار دشواری بود اما با پی‌گیری‌های موثری که انجام شد این انجمن به ثبت رسید و اولین هیئت مدیره این انجمن مرکب از نمایندگان دانشگاه‌های مختلف اعم از دانشگاه فردوسی، دانشگاه همدان، دانشگاه تبریز، دانشگاه اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی و موسسات پژوهشی مرتبط  انتخاب شدند و دبیرخانه مرکزی این انجمن در موسسه آموزش عالی بینالود مشهد مستقر است و من نیز به عنوان رئیس انجمن انتخاب شدم.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران ادامه داد: این انجمن به عنوان یک مجموعه وابسته به وزارت علوم به دنبال نشر علم طبیعت‌گردی و برگزاری کنفرانس‌ها و سمینارهای علمی بوده و قرار است به عنوان بازوی علمی و فکری برای سازمان میراث‌فرهنگی خدمت کند و بتواند در حد توان خود اطلاعات علمی و دانش‌های مرتبطش را افزایش دهد.

جواهرزاده متذکر شد: موضوع طبیعت‌گردی در استان خراسان نیز مطمئنا به عنوان یک موضوع تکمیلی برای گردشگران عازم خراسان و مشهد محسوب می‌شود و باید قبول کنیم که مشهد خاستگاه گردشگری مذهبی است و گردشگرانی که به مشهد می‌آیند برای زیارت بارگاه ملکوتی امام‌رضا(ع) به مشهد سفر می‌کنند و بحث طبیعت‌گردی برای تکمیل این زنجیره و افزایش میزان ماندگاری گردشگران در دست تحقق است.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران گفت:  آخرین نکته این است که در حال حاضر بسیاری از آژانس‌های مسافرتی تورهای یک روزه طبیعت‌گردی را به عنوان یکی از برنامه‌های یومیه خود دارند که این نشان از اقبال خوبی دارد که هم گردشگران عازم به مشهد و هم شهروندانمان از موضوعات طبیعت‌گردی دارند.

نوشتن دیدگاه

نظراتی که حاوی توهین یا افترا می باشند، منتشر نخواهند شد.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

پیشخوان

آخرین اخبار