b_300_300_16777215_00_images_958_fetneh.jpg

همزیستی نیوز - جلسه رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، ورزش و فرهنگ در حالی برگزار شد که وقایع سال ۸۸ بخش مهمی از اظهارات مخالفان و موافقان را به خود اختصاص داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، جو انتظامی اطراف بهارستان  از صبح امروز همانند روزهای مشابه خبر از برگزاری واقعه‌ای مهم در مجلس شورای اسلامی می‌داد؛ زنگ آغاز جلسه در حالی به ریاست علی لاریجانی به صدا در آمد که برخی از اعضای کابینه از جمله ظریف و شهیدی (رئیس بنیاد شهید) از همان ابتدا در جلسه حاضر بودند.

۲۵۰ عکاس و خبرنگار نیز این رویداد خبری را پوشش می‌دادند.

طبق ‌آیین‌نامه مجلس قرار بر این شد که ابتدا – بر مبنای حروف الفبا- صلاحیت وزیر آموزش و پرورش یعنی فخرالدین احمدی دانش آشتیانی بررسی شود اما به دلیل عدم حضور رئیس جمهور ، مجلس وارد دستور دیگری شد و لایحه کمیسیون قضایی در رابطه با حمل سلاح سرد مورد بررسی قرار گرفت. با این وجود جو جلسه به دستور توجهی نداشت و گعده‌های چندنفره در سرتاسر صحن مجلس و همچنین جایگاه هیأت رئیسه شکل گرفته بود.

 

ساعت ۸:۲۰ دقیقه بود که حسن روحانی با همراهی مطهری، تابش، نعمتی و حسین فریدون وارد مجلس شد. محمدرضا عارف نیز که امروز به دلیل سرماخوردگی دستمال سفیدی با خود به همراه داشت به استقبال آنها رفت.

 

روحانی توسط نماینده‌ها احاطه شد و حلقه انسانی او تا چند متر گسترش پیدا کرد. اما سخنگوی کمیسیون قضایی بی‌توجه به ازدحام صحن و حضور رئیس جمهور به سخنان خود درباره لزوم ممنوعیت استفاده از سلاح سرد ادامه داد.

پس از پایان صحبت‌های سخنگوی کمیسیون حقوقی، لاریجانی به رئیس جمهور و وزرای حاضر در صحن خیرمقدم گفت و تأکید کرد به دلیل اینکه بحث آغاز شده، نمی‌توان آن را متوقف کرد. در نتیجه با دستور رئیس جلسه، موافقان و مخالفان لایحه کمیسیون‌ حقوقی وارد بحث شدند.

 

در همین حین ثبت‌نام از نماینده‌ها برای شمارش آراء و نظارت بر آن در جایگاه هیأت رئیسه انجام شد. ازدحام ادامه داشت و دستور جلسه مجلس چیزی غیر از موضوع اصلی جلسه یعنی رأی اعتماد بود.

 

پس از گذشت دقایقی با پایان یافتن سخنان نمایندگان موافق و مخالف لاریجانی با جدیت از نمایندگان خواست در جای خود حاضر شوند و در رأی‌گیری شرکت کنند. با این تذکر جدی نمایندگان اطراف رئیس جمهور را خالی کردند و کلیات لایحه مورد بحث تصویب شد.

 

پس از آن حسن روحانی نخستین نطق خود در مجلس دهم را آغاز کرد.

 

او برای تلاش پنج‌ماهه نمایندگان به آنها خسته نباشید گفت و به تورم ۴۰ درصدی و رشد منفی در آغاز کار دولت اشاره کرد. او معضلات کشور در آن برهه را شبه بحران خواند و به برجام هم گریزی زد و آن را گزینه ملت برای انتخابات آزاد دانست.

 

روحانی درباره تغییر کابینه نیز گفت: اساس کار دولت بر ترمیم مداوم کابینه شکل نگرفته بلکه تثبیت کابینه و مدیریت قاعده دولت است. اما اگر لازم ببینیم که ترمیم باعث افزایش سرعت و نه تغییر جهت می‌شود آن را انجام می‌دهیم.

 

رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود تأکید کرد که دولت از فشار، تخریب و نقد غیرمنصفانه هراس ندارد و اینکه برخی از اقتدار ملی خوشحال نمی‌شوند باید در ذهن خود جست‌وجو کنند و علت آن را بیابند.

 

او از مواضع رسانه‌ها در قبال اختلاس صندوق ذخیره فرهنگیان نیز انتقاد کرد و گفت: برخی رسانه‌ها خوششان می‌آید بدهی معوق را اختلاس بگویند و بعضی‌ها دارند فساد را در جامعه عادی‌سازی می‌کنند.

 

سخنرانی یک ساعته رئیس جمهور پس از دفاع مختصری از وزیران و اشاره به اهمیت سه وزارتخانه پایان یافت. در این حین رفتار نعمت‌زاده وزیر صنعت که در هنگام سخنان رئیس جمهور روی صندلی خود به خواب رفته بود مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

 

پس از آن نوبت به موافقان و مخالفان رسید. نخستین مخالف حشمت‌الله فلاحت‌پیشه بود که بر کارآمد نبودن برنامه وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد و گفت که دانش آشتیانی تحصیلات و سوابق مرتبط با این وزارتخانه را ندارد. اسدالله عباسی وزیر کابینه احمدی نژاد نیز از رئیس جمهور انتقاد کرد که چرا همه مشکلات کشور را به گردن دولت قبل می‌اندازد و گفت: بعضی مسائل هست که نمی‌توانیم به گردن دولت قبل بیاندازیم و باید برای آنها برنامه‌ریزی کنیم.

 

در زمان سخنان این نماینده مجلس بود که رئیس جمهور مجلس را ترک کرد و ادامه دفاع از وزرا را بر عهده وزیران پیشنهادی گذاشت.

 

نقوی حسینی مخالف بعدی بود که وقت ۱۵ دقیقه‌ای خود را به فتنه اختصاص داد.

 

او گفت آقای منتظری فقیه بود فاسد شد؛ در این هنگام صداهایی در مخالفت با این سخن شنیده می‌شد.

 

او همچنین چند بار در صحبت‌هایش تأکید کرد: رئیس جمهور دوران جنگ عامل فتنه بوده و با کنایه گفت که امیدوارم فردا به جهنم حواله نشوم و یا به نفهم متهم نشوم. انقلابی‌ها را نفهم ندانید.

 

نقوی حسینی ترمیم کابینه را نیز فرار رو به جلوی دولت دانست و افزود: آقای آشتیانی بازیگر نقش اول فتنه است.

 

این نماینده اصولگرای مجلس در ادامه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را تهدید به پخش فیلم در مجلس کرد.

 

او همچنین گزارش مکتوبی از یک خواهر شهید را در مجلس رونمایی کرد و آن را عملکرد آشتیانی در زمان مدیریتش بر یکی از مدارس فارسی‌زبان در انگلیس دانست. نقوی حسینی این گزارش را که به صورت دست‌نویس در چند صفحه ارائه شده بود در اختیار رئیس مجلس قرار داد و ضمن انتقاد از سه وزیر پیشنهادی، گفت: مگر قحط‌الرجال است که فقط همین سه نفر باید معرفی شوند.

 

حاشیه‌های نطق نقوی حسینی بعد از پایان صحبت‌های او هم ادامه داشت.

 

وقتی نقوی حسینی از جایگاه سخنرانان پایین آمد تاجگردون به او اعتراض کرد و بین این دو نفر درگیری صورت گرفت که با وساطت مطهری برطرف شد. اما نقوی حسینی همچنان از آن سوی مجلس فریاد می‌کشید. چند نفر از نمایندگان نقوی حسینی را به آن سوی مجلس هدایت کردند و تعدادی از نمایندگان اصولگرا دور او جمع شدند و حتی با او روبوسی کردند.

 

بعد از صحبت‌های نقوی حسینی، مهدی شیخ در جایگاه قرار گرفت.

 

او خطاب به مخالفان، گفت: چرا می‌خواهید فضا را دوقطبی کنید. مگر ما که موافق وزیر صحبت کردیم ضدولایتیم؟ این چه ادبیاتی است که به کار می‌برید؟ آیا این نفاق و انشقاق در نیروهای انقلاب نیست؟ آیا تهمت زدن به نیروهای انقلاب روش پسندیده‌ای است و با اسلام سازگار است؟ ما قرار بود به اخلاق رأی دهیم. آما آیا این اخلاق است؟ انسانیت است؟ کجای شعار انقلاب ماست؟

 

سخنان شیخ در حالی ایراد می‌شد که سکوتی در مجلس حاکم شده بود و نمایندگان سراپا گوش بودند و گاهاً صحبت‌های او را تأیید می‌کردند.

 

شیخ نیمی از وقت خود را در اختیار غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده جانباز مجلس قرار داد که از انتهای مجلس و از روی ویلچر نطق خود را مطرح کرد؛‌ او گفت داستان فتنه کی می‌خواهد در این مملکت تمام شود؟ همه یا فتنه‌گر هستند یا کاسب فتنه و یا ساکت فتنه؛ اگر کسی کاسب فتنه باشد که به عنوان وزیر از سوی رئیس جمهور معرفی نمی‌شود؛ چرا از تریبون مجلس دروغ می‌گوییم و تهمت می‌زنیم؟ کسی که استارت فتنه را زد هشت سال هر کاری که در این مملکت می‌خواست کرد و امروز در خیابان‌ها راه می‌رود؛ اختلاس را دادگاه اثبات می‌کند نه ادعای پشت تریبون. اگر پرونده‌ای دارید چرا آن را به قوه قضائیه ندادید؟

 

پس از پایان صحبت‌های جعفرزاده ایمن‌آبادی تعداد زیادی از اعضای فراکسیون امید دور او را گرفتند و با او روبوسی کردند.

 

در این زمان نوبت به دانش آشتیانی رسید که صحبت‌های خود را بدون حاشیه آغاز و بر مشکلات فرهنگیان و پیشرفت وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد.

 

او کهنگی مدارس و اقتصاد آموزش و پرورش را از مشکلات این وزارتخانه دانست و تأکید کرد که به تنهایی نمی‌تواند بر مشکلات فائق آید.

 

هنوز هفت و نیم دقیقه از صحبت‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش باقی مانده بود که لاریجانی صحبت‌های او را قطع کرد و برای برگزاری جلسه بعدازظهر از نمایندگان رأی مثبت گرفت.

در نتیجه تا ساعت یک بعدازظهر تنفس اعلام شد و بقیه روند رأی اعتماد به جلسه بعدازظهر موکول شد.

حواشی جلسه بعداز ظهر

جلسه بعد از ظهر مجلس کمی پس از ساعت 13 آغاز شد و پس از تذکرات کتبی و چند تذکر  شفاهی، مجلس وارد دستور بعدی خود  یعنی بررسی صلاحیت صالحی امیری وزیر پیشنهادی شد.

به گزارش ایسنا، حسن نوروزی به عنوان اولین مخالف بر لزوم توجه به حوزه‌ی اقتصاد فرهنگی توجه کرد و احسان قاضی زاده عضو اصولگرای کمیسیون فرهنگی نیز سخنانی را در مخالفت با صالحی امیری ایراد کرد.

او از وضعیت فرهنگی، به عنوان دشت بی فرهنگی یاد کرد و گفت که سالهاست فرهنگ در این مملکت غریب افتاده و عرصه‌ی سیاست بازی و جناح بازی است  که باعث شده نفس بسیاری از حوزه‌های فرهنگی به شماره بیافتد.

او خطاب به صالحی نیز گفت: دستهای  شما خالی تر از آن است که بتوانید دردی از فرهنگ دوا کنید.

قاضی زاده به مسئولیت امنیتی صالحی نیز اشاره کرد و  افزود:‌ شگفت است از رئیس جمهوری که از فرهنگ بودن تبری می جست  اما حالا سرهنگی را نماینده تصدی بر کرسی فرهنگ کرده است.

او درباره‌ی برکناری جنتی نیز گفت: جنتی نه شهید کنسرت است و نه به دلیل دغدغه‌های مراجع عظام کنار گذاشته شد.

قاضی زاده کنایه‌ای هم به صالحی امیری زد و گفت: نام مستعار شما سید رضا فلاح است؛ نمی‌دانم در مقابله با هنرمندان کشورم شما را سیدر ضا فلاح بنامم یا صالحی امیری؟

به گزارش ایسنا، بیرانوندی نماینده خرم آباد نیز در واکنش به این رفتار نمایندگان مخالف گفت: دوره‌ی بگم بگم‌ها به سر آمده اگر قرار بر گفتن است بگویید. این چه فرهنگی است که همیشه باید بگویید؛ بگم بگم‌ها مردند.

احمدی لاشکی نیز در دفاع از صالحی امیری متذکر شد اگر ایشان در دستگاه امنیتی خدمت کرده برای این نظام و آرامش فرزندان آن بوده آیا KGB حمایتی از او داشته یا برای سیا کار کرده است.

در ادامه ذوالنور نماینده قم نیز با تاکید بر فتنه در پاسخ به اظهارات جعفرزاده ایمن آبادی گفت: برخی در همان مسیر که حرکت می‌کنند فتنه گر هستند و وقتی اسمی از رهبری و حمایت ولی فقیه نمی‌آورند فتنه گر هستند. او از نامه‌ای  مبنی بر حمایت صالحی امیری از فتنه نیز رو نمایی کرد.

درادامه تابش نیز از صالحی امیری حمایت کرد و گفت که امنیت فرهنگی نگاهی است که اگر کسی با این نگاه وارد شود می‌تواند موفق باشد. 

محمد آشوری دیگر نماینده مجلس نیز که در موافقت با صالحی امیری صحبت می‌کرد و گفت: اسنادی را در اختیار دارم که به آقای  لاریجانی می‌دهم.؛ رئیس مجلس نیز با خنده گفت که بعد از جلسه باید یک خروار اسناد بررسی کنم.

پس از پایان صحبت‌های موافقان و مخالفان نوبت صالحی امیری رسید که در 30 دقیقه از عملکرد خود دفاع کند.

به گزارش ایسنا، صالحی امیری هم مانند دانش آشتیانی سعی کرد وارد حاشیه نشود و به اتهامات در مورد فتنه پاسخ ندهد؛ او از وقت سی دقیقه‌ای‌اش برای صحبت در مورد سوابق و دغدغه های فرهنگی اش استفاده کرد.

پس از پایان بررسی صلاحیت دومین وزیر پیشنهادی ، کواکبیان  در حالیکه می خواست تذکری را مطرح کند شروع به خواندن دعای اول ماه صفر  کرد که لاریجانی با خنده از او پرسید این مطابق با کدام ماده آیین نامه است؟ کواکبیان در ادامه از پخش شب نامه در مجلس انتقاد کرد که لاریجانی گفت شب نامه ای پخش نشده اما هم زمان با صحبت رئیس مجلس تعدادی از نمایندگان از جمله زنان فراکسیون امید برگه هایی را بالا گرفتند تا به لاریجانی نشان دهند شب نامه هایی توزیع شده است.

کواکبیان در ادامه تذکرش گفت:‌کسانی که در مورد فتنه صحبت می‌کنند می خواهند به طور غیر مستقیم بگویند که رئیس‌جمهور نیز طرفدار فتنه است.

ذوالنور در تذکر دیگری توضیحاتی درباره سند 9 صفحه ای که صالحی امیری با نام مستعار رضا فلاح امضا کرده ارائه داد.

پس از این صبحت ها در ساعت 15 و پنج دقیقه بود که مجلس وارد بررسی صلاحیت سلطانی‌فر وزیر پیشنهادی فرهنگ شد.

نخستین مخالف محمود شکری بود که او نیز با شعار فتنه در جایگاه قرار گرفت.

او که قصد قرائت آیه ای از قرآن در مورد فتنه را داشت،  این آیه را فراموش کرد و باعث شد لاریجانی به او بگوید: اشد من القتل و این صحبت خنده نمایندگان را به دنبال داشت.

ابطحی مخالف دیگر نیز با شاه بیت فتنه سخنان خود را آغاز کرد و گفت:‌از دانش آشتیانی تشکر می کنم که روی مواضع فتنه ایستادند. این مردانگی است چرا که روی نظر خود استوار است. اما ما( مثل خود من ) یکی به نعل می زنم و یکی به میخ ، هم خدا را می خواهم و هم خرما را. فتنه و فتنه گران از مسائل مهم و از خطوط قرمز است که وزرا باید بر آن پایبند باشند.

به گزارش ایسنا ، پس از ابطحی ، سید ابوالفضل موسوی نماینده یزد در جایگاه قرار گرفت تا به عنوان موافق صحبت کند. او باورهای کلی را مطرح کرد که میان حرف هایش لاریجانی نطق او را قطع کرد و گفت :‌شما راجع به آقای دانش حرف زدید که نوبت حرف زدن در مورد ایشان تمام شده است.

او سپس خطاب به وزرا گفت : وزرایی که می خواهند رای اعتماد بگیرند بودجه خوبی به ما بدهند چرا که وضع بودجه خوب نیست.  

موسوی بار دیگر سخنان خود را از سر گرفت که پس از چند ثانیه صدای صلوات بلندی در صحن پیچید؛ پس از لحظاتی مشخص شدتعدادی از نمایندگان عبدالرضا هاشم زایی که چندی پیش در تصادف اتوموبیل مجروح شده و تازه از بیمارستان مرخص شده بود را برای حضور در جلسه مجلس همراهی می کردند.

لاریجانی نیز حضور هاشم زایی رئیس سنی مجلس را خیرمقدم گفت و برای او آرزوی سلامتی کرد.

مهدی مقدسی نماینده موافق دیگری بود که بر حمایت ورزشکاران و بزرگان ورزش از سلطانی‌فر تاکید کرد.

پروانه سلحشوری نیز به عنوان تنها نماینده زن مخالف و موافق در جایگاه سخنرانان قرار گرفت و در دفاع از سلطانی‌فر گفت یک نفر با من صحبت می کرد و می گفت زمانی که ایشان استاندار ایلام بوده خدمات خوبی داشته ، من هم به هر سفر زیارتی که می روم دو رکعت نماز برایش می خوانم آیا این برای مجلس کافی نیست؟ که لاریجانی پاسخ داد معلوم نیست کافی باشد یا نه.

پس از آن سلطانی‌فر هم همانند دو وزیر پیشنهادی قبلی بدون اشاره به فتنه بر تشریح برنامه هایش متمرکز شد و از عملکرد پیشین خود در حوزه های مرتبط با ورزش و جوانان  دفاع کرد.

به گزارش ایسنا، ساعت 16 و 15 دقیقه بود که بررسی صلاحیت وزرا به اتمام رسید.

لاریجانی از هیأت دولت تشکر کرد و وزرای حاضر در جلسه طبق آیین نامه مجلس را ترک کردند تا رای گیری انجام شود. در هنگام توزیع کارت ها نیز لاریجانی از نمایندگان خواست در صحن حضور داشته باشند تا جلسه از رسمیت نیفتد. نکته قابل توجه در جمع آوری آرا این بود که بر خلاف همیشه آرای نمایندگان با گلدانهای فلزی جمع آوری نشد بلکه نمایندگان رای خود را در صندوق های پلاستیکی شفاف انداختند.

نکته مهم و قابل توجه دیگر اعتراض زهرا سعیدی نماینده مبارکه بود که چرا هیچ کدام از خانم های نماینده برای شمارش آرا و نظارت بر آن‌ها انتخاب نشدند که لاریجانی در پاسخ به او گفت:‌ جنسیت نمایندگان در انتخاب آن‌ها برای این مسئله تاثیری نداشته است.

به گزارش ایسنا، پس از اینکه تعدادی از نمایندگان تذکرات شفاهی خود را مطرح کردند و آراء نیز شمرده شد لاریجانی نتیجه شمارش آرا را اعلام کرد. بر این اساس هر سه وزیر پیشنهادی موفق شدند از مجلس رأی اعتماد بگیرند.

 

صالحی امیری 180 رأی موافق،‌ 89 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع دریافت کرد. سلطانی‌فر نیز با 193 رأی موافق،‌72 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجلس رأی اعتماد گرفت.  با این وجود آرای دانش آشتیانی متزلزل بود و او 157 رأی موافق در مقابل 111 رأی مخالف دریافت کرد.

 

جلسه علنی امروز نمایندگان پس از یک روز فشرده کاری با تعیین سرنوشت سه وزارتخانه در ساعت 16:59 دقیقه بعدازظهر به اتمام رسید.

 گزارش از خبرنگار پارلمانی ایسنا: رضوان اناری

نوشتن دیدگاه

نظراتی که حاوی توهین یا افترا می باشند، منتشر نخواهند شد.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

پیشخوان

آخرین اخبار