b_300_300_16777215_00_images_9912_pope.jpg

همزیستی نیوز - پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان بامداد شنبه در ادامۀ سفر سه روزۀ خود به عراق، در نجف با آیت‌الله علی سیستانی، یکی از بانفوذترین مراجع تقلید شیعه در این کشور دیدار کرد.

به گزارش یورونیوز بر اساس بیانیه دفتر آقای سیستانی، وی در جریان دیدار با پاپ تاکید کرده است که مسیحیان «باید بتوانند در امنیت و آرامش» در عراق زندگی کنند و از حقوقشان «بر اساس قانون اساسی» برخوردار باشند.

 در ادامه این بیانیه، آیت الله سیستانی از رهبران مذهبی جهان خواسته است تا قدرتهای بزرگ را مورد بازخواست قرار دهند و از عقل و خرد برای غلبه بر جنگ‌ها استفاده کنند. در این بیانیه آمده است که «رهبری دینی و معنوی باید نقش مهمی برای جلوگیری از وقوع تراژدی‌ها داشته باشد».
 واتیکان نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که پاپ فرانسیس از آیت الله سیستانی به دلیل تلاش‌هایش برای دفاع از حقوق «مستضعفان» تشکر کرد.

آیت‌الله سیستانی از روحانیون قدرتمند عراق در عرصه سیاست داخلی محسوب می‌شود. پیش از این در سال ۲۰۰۵ میلادی با حمایت‌های او «ائتلاف عراق متحد» توانست رای گستردۀ شهروندان این کشور را برای ورود به پارلمان عراق به دست بیاورد. صدها هزار عراقی نیز در سال ۲۰۱۴ میلادی با دستور او برای جنگ با داعش بسیج شدند و عدم پشتیبانی او از دولت عراق در جریان اعتراضات مردمی این کشور در سال ۲۰۱۹ میلادی نیز باعث شد تا عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر وقت مجبور به استعفا شود.

این دیدار در خانه آیت‌الله سیستانی در امتداد یک کوچه باریک در شهر نجف انجام می‌شود و رویترز به نقل از یک منبع در دفتر ریاست جمهوری عراق اعلام کرده که او با این شرط حاضر به دیدار با پاپ فرانسیس شده است که هیچکدام از مقامات عراقی در این دیدار حضور نداشته باشند.

 گفته می‌شود برخی از گروه‌های شبه‌نظامی شیعه با این دیدار مخالفت کرده و این سفر را مداخلۀ غربی‌ها در امور کشور اعلام کرده بودند.

دولت عراق برای تامین امنیت پاپ در جریان این سفر، حدود ۱۰ هزار نفر از نیروهای امنیتی خود را به کار گرفته و مقرراتی را نیز در موضوع منع آمد و رفت به اجرا گذاشته است تا علاوه بر حفظ امنیت پاپ، از شیوع ویروس کرونا نیز تا جای امکان جلوگیری شود.

رهبر کاتولیک‌های جهان پیش از این نیز در راستای اجرای سیاست گفتگوی بین‌الادیان به کشورهای مسلمان ترکیه، اردن، مصر، بنگلادش، آذربایجان، امارات عربی متحده همچنین به سرزمین‌های فلسطینی سفر کرده بود.

پاپ در شهر اور: بزرگترین کفر این است که به نام «خدا» نفرت را گسترش دهیم

پاپ فرانسیس در ادامه برنامۀ این روز، برای زیارت زادگاه ابراهیم که نیای هر سه دین اسلام، مسیحیت و یهودیت محسوب می‌شود به شهر تاریخی «اور» رفت؛ زیارتی که آن را می‌توان مهمترین دلیل سفر پاپ به عراق دانست.

پاپ در شهر «اور» که اکنون به ویرانه تبدیل شده، در حالی که در کنار رهبران مسلمانان و اقلیت‌هایی همچون ایزدی‌ها، صابئین و مسیحیان عراق نشسته بود، اعلام کرد: «من از این مکان، جایی که ایمان متولد شد، از سرزمین پدری‌مان ابراهیم، بر این موضوع تاکید می‌کنم که خداوند بخشنده است و بزرگترین کفر این است که به نام او نفرت را میان برادران و خواهرانمان گسترش دهیم.»

او افزود: «خصومت، افراط گرایی و خشونت از یک قلب مذهبی برنمی‌خیزد، چنین افرادی خائن به دین هستند. ما مومنان نمی توانیم هنگامیکه تروریسم از دین سوء استفاده می کند، سکوت کنیم.

او همچنین از کشفیات باستان شناسی شهر «اور» که قدمتی ۴ هزار ساله دارند، از جمله بنای هرمی شکل چند طبقۀ «زیگورات» است که در دهه ۱۹۳۰ میلادی کشف شد و باقی ماندۀ مجموعه‌های مسکونی، معابد و کاخ‌های این منطقه دیدن کرد.

رویترز به نقل از یکی از مقامات واتیکان می‌نویسد که مقامات محلی کلیسای کاتولیک در عراق از رهبران یهودیان این کشور نیز برای حضور در این مراسم دعوت کرده بودند اما از آنجا که اوضاع برای یهودیان عراق همچنان «پیچیده» است و آنها هیچ جامعۀ ساختارمندی نیز در این کشور ندارند، پیروان موسی از حضور در این مراسم خودداری کرده‌اند.

قدردانی از جوانان مسلمان

پاپ همچنین در جریان سخنرانی خود از جوانان مسلمانی که «پس از حمله تروریسم به مناطق شمالی این کشور عزیز» به مسیحیان برای تعمیر کلیساهایشان کمک کردند، قدردانی کرد.

سفر پاپ فرانسیس به عراق، اولین سفر بین‌المللی او از زمان آغاز همه‌گیری ویروس کرونا و اولین سفر یک پاپ به عراق است.

او روز یکشنبه به موصل خواهد رفت؛ شهری که پیش از این یکی از مهمترین سنگرهای اسلامگرایان افراطی داعش محسوب می‌شد و حمله آنها به این شهر ویرانی‌های بسیاری بویژه در میان بناهای متعلق به جامعه مسیحیان شهر برجای گذاشت.

نوشتن دیدگاه

نظراتی که حاوی توهین یا افترا می باشند، منتشر نخواهند شد.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

پیشخوان

آخرین اخبار