rohani11.jpg

همزیستی نیوز - رییس‌جمهور نخبگان و اندیشمندان جهانی را به تلاش و فعالیت برای قانع کردن سیاستمداران و روسای برخی دولت‌ها نسبت به خطر تروریسم فرا خواند.

 به گزارش خبرآنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دیدار نخبگان و اندیشمندان آمریکایی، با اشاره به موضوع برجام و لزوم توجه به اجرای دقیق و کامل آن از سوی طرفین اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان گذشته به یک تهمت ناروا متهم بود و بر مبنای آن تهمت نیز مردم کشورم تاوان سنگینی را پرداخت کردند. از این رو بسیار علاقمند بودیم تا در یک گفت وگوی صریح و رودررو با همه قدرت‌های بزرگ درباره این موضوع مهم بحث و توافق کنیم و در نهایت نیز آژانس بین‌المللی اتمی در این حوزه اعلام نظر کند.

وی خاطر نشان کرد: در نظریه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مشخص شد که اتهامات گذشته نسبت به ایران بی‌پایه بوده و لذا آژانس پس از سال ها تحقیق و بررسی پرونده ایران را خاتمه داد و این موضوع موفقیت بزرگ اخلاقی برای مردم و دولت ایران بود که در طول سالیان گذشته به افکار عمومی و جامعه جهانی واقعیت را گفته بودند و تهمت برخی از کشورها و گروه‌ها به ایران در این زمینه بی‌پایه و دروغ بوده است.

اهم اظهارات رییس دولت را به نقل از ایسنا بخوانید؛

*برجام نشان داد که می‌توان در یک مسأله مهم و پیچیده بین‌المللی از طریق گفتگو و مذاکره به نتیجه مورد رضایت طرفین دست یافت و این در حالی است که معمولاً در گفت‌وگوهای سیاسی دستیابی به رضایت نسبی طرفین کار بسیار دشواری است.

*کسانی که در خصوص موضوع هسته‌ای ایران ماه‌ها گفت‌وگو کردند، کار بسیار بزرگی انجام دادند و این به آن معناست که قدرت سیاسی و دیپلماسی در شرایط پیچیده، می‌تواند نقش سازنده ایفا کند.

*یک سیاستمدار واقعی زمانی سیاستمدار است که بتواند از بروز جنگ و نزاع جلوگیری کند و چنانچه سیاستمداری وارد جنگ شد، سیاست و سیاستمدار هر دو شکست خورده‌اند.

*سیاستمدار باید کاری کند که بر جنگ پیروز شود و اجازه ندهد که جنگی اتفاق بیفتد؛ نه اینکه در جنگ پیروز شود. متأسفانه برخی سیاستمداران می‌خواهند جنگی انجام شود تا در آن پیروز شوند و بر مبنای آن منافع شخصی و حزبی خود را در جامعه پیش ببرند که به نظر من سیاستمداری که بر این مبنا وارد جنگ شود، شکست خورده است.

*در برجام به جهان اعلام شد که سیاستمدار و دیپلماسی می‌تواند کار بسیار بزرگی به انجام برساند و نقش سیاستمدار این است که به نفع جامعه و جهان عمل کند.

*{ با طرح این سوال که آینده برجام چگونه پیش خواهد رفت}: روند اجرای برجام نشان خواهد داد که آیا به تعهدات خود به خوبی وفادار هستیم یا تعهدات نیز برای منافع زودگذر به بازی گرفته خواهد شد؟

*جمهوری اسلامی ایران از آغاز تاکنون هر جا که تعهدی داده پای آن ایستاده و نگذاشته تخلفی نسبت به تعهداتش انجام شود و در زمینه برجام نیز به تعهدات خود کاملاً وفادار هستیم و در 8 ماه گذشته به طور دقیق به آن عمل کرده‌ایم.

*{با تاکید بر توجه طرفین مقابل به اجرای کامل برجام}: بی‌تردید اگر یک دولت بزرگ نتواند روی تعهدات خود بایستد دارای نقص بزرگی است و چنانچه عمداً آن را زیر پا بگذارد نقص بزرگتری مرتکب شده است.

*آمریکا در زمینه بانک‌ها به دو صورت رفتار کرده و گاهی علامت مثبت و گاهی علامت منفی می‌دهد، و باید به متن برجام در این زمینه پایبند باشد.

*برجام موضوع بسیار مهمی است که اگر به خوبی اجرا شود می‌تواند پایه‌ای برای قدم‌های بعدی باشد و اگر به درستی اجرا نشود می‌تواند زمینه‌ای برای بازگشت به قدم‌هایی باشد که به نفع کسی نخواهد بود.

*برجام پس از قطعنامه 2231 یک توافق بین‌المللی و مورد تأیید جامعه جهانی است؛ بنابراین تخلف از آن نیز تخلف از تعهدات بین‌المللی محسوب می‌شود؛ لذا همه باید نسبت به اجرای آن ملزم باشند.

* امروز کشورهای مختلفی در جهان گرفتار تروریسم شده اند و این معضل همانند ویروس مسری در یک منطقه محدود نمی‌ماند و اگر تولید شود قابل انتشار به همه جوامع می‌باشد.

*اندیشیدن به ریشه‌های شکل‌گیری تروریسم ضروری است. در خصوص تروریسم موضوع مهم این است که همه به این مسئله بیندیشند که ریشه‌های تفکر تروریسم از کجا و کدام سرزمین نشأت گرفته و با کدام تفکر انحرافی آغاز شده است.

* برای مبارزه با تروریسم باید به ریشه‌های شکل‌گیری آن توجه کرد. کسانی که تصور می‌کنند از ابزار تروریسم می‌توانند منافع سیاسی و منطقه‌ای خود را برآورده کنند، بی‌تردید در اشتباه هستند.

*در خصوص رفتار برخی از دولت‌ها نسبت به تروریسم و میزان جدیت آن‌ها در مبارزه تروریسم، علامت سوال جدی وجود دارد، امروز موضوع اصلی این است که در دنیای سیاست بتوان همه سیاستمداران را نسبت به خطر تروریسم در جهان قانع کرد.

* امروز باید اندیشمندان و نخبگان تلاش کنند تا سیاستمداران و روسای برخی دولت‌ها را قانع کنند که تروریسم به نفع هیچ کس نخواهد بود و مبارزه با آن به عنوان یک ضرورت پیش روی همه ما قرار دارد.

در ابتدای این دیدار شماری از اندیشمندان و نخبگان سیاسی آمریکا در سخنان جداگانه‌ای دیدگاه‌ها و نظرات خود را در خصوص موضوعاتی از جمله تروریسم، برجام و مسایل مهم منطقه ای و بین المللی با رییس‌ جمهوری در میان گذاشتند.

نوشتن دیدگاه

نظراتی که حاوی توهین یا افترا می باشند، منتشر نخواهند شد.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

پیشخوان

آخرین اخبار