همزیستی نیوز - یک استاد دانشگاه گفت: متأسفانه در هرمزگان و بهویژه بندرعباس به توسعه القایی رسیدهایم مانند حضور صنایع آلومینیوم، فولاد و سایر بنگاههای اقتصادی و نباید در این مدل توسعه انتظارات توسعه شهر داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، منطقه خلیجفارس، محمدصادقی شامگاه پنجشنبه(28 بهمن) در نشست جمعی از صاحبنظران سیاسی و علمی استان با احمد مرادی، افزود: جستوجوگر پاسخ خود را مییابد و باید در اینچنین نشستهایی باید به دنبال دلایل توسعهنیافتگی، عدم استفاده از نیروهای ماندگار هرمزگانی و مطالبه گری باشیم.
وی بابیان اینکه در توسعه عدم مطالبه گری نهفته است، تصریح کرد: توسعه عصاره آزادگی است و باید به توسعه با نگاه درستی نگریست و برای رسیدن به آن راههایی در نظر گرفت.
صادقی با اشاره به اینکه اگر به رویکرد عمیق توسعه بنگریم با این سؤال مواجه میشویم که توسعه حق است یا دستاورد، اضافه کرد: تا کجا باید از حق تعریف کرد و چه پیامدی دارد و چرا در راه طلب خدمت مطالبهای صورت نمیگیرد.
این استاد دانشگاه بابیان اینکه داشتن منابع طبیعی ثروت نیست، افزود: راههای دستیابی به منابع طبیعی و طریقه استفاده از آن ثروت است که به این مهم در استان هرمزگان توجه نمیشود.
وی با اشاره به اینکه باید بدانیم که استراتژیمان در مسیر توسعه باشد یا رشد، افزود: باید بدانیم از توسعه چه میخواهیم و بهطورکلی توسعه هدف، فرآیند یا ابزار است و چگونه باید به آن رسید.
صادقی مدل توسعه استان را مفقودشده دانست و عنوان کرد: هرکسی از نخبگان گرفته شهروند عادی باید به دنبال آن باشد که سهمش در ابعاد طرح توسعه کجاست و در ساختن انسانهای قوی شکوفا بودهایم یا خیر.
این فعال اجتماعی با اشاره به اینکه آیا صنایع غرب و ایجاد آن آنالیز شده است که حال در خصوص ثمرات و مضرات آن بحث میکنیم، افزود: نیازمند گفتمان عمیقتر هستیم و بنده بهعنوان کسی که تمامی دانشم دانشگاهی بوده و نگاه سیاسی ندارم میتوان اعلام کنم آنچه گمکردهایم رابطه رشد با توسعه است.
وی بابیان اینکه توازن جمعیت با پیشرفت و توسعه استان متوازن نیست و حتی شرق و غرب استان بهصورت متوازن توسعهنیافته است، اظهار کرد: متأسفانه در هرمزگان و بهویژه بندرعباس به توسعه القایی رسیدهایم مانند حضور صنایع آلومینیوم، فولاد و سایر بنگاههای اقتصادی و نباید در این مدل توسعه انتظارات توسعه شهر داشته باشیم.
صادقی با اشاره به اینکه در نقطه تعادلی باید نهادها را تقویت کنیم و در آن باید مطالباتمان از دولت و نیازهای بازار را تقویت کنیم، خاطرنشان کرد: در قواعد رسمی مشارکت نداشتهایم و حقوق خود را درک نکردهایم.
این استاد دانشگاه بابیان اینکه باید بهعنوان راهی استراتژیک توسعه انسانی استان را سرلوحه قرار دهیم و برای ایجاد فرصتی برابر چانهزنی کنیم، تصریح کرد: باید فرآیند رشد را از توسعه جدا کنیم و به دنبال نهادهای دیگر باشیم و سهم خود را از آنها مطالبه کنیم تا شاهد توسعه در هرمزگان باشیم آنهم توسعه به معنای حقیقی.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.