همزیستی نیوز - رئیس ستاد انتخاباتی دکتر روحانی در استان هرمزگان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 دلیل رشد نکردن استان هرمزگان را فساد اقتصادی نهادینهشده در آن دانست و افزود: هر استانی که پیشرفت بیشتری داشته، فساد کمتری در آن نهادینهشده است.
به گزارش ایسنا، منطقه خلیجفارس، شهریار مشیری شامگاه پنجشنبه(28 بهمن) در نشست جمعی از صاحبنظران سیاسی و علمی استان با احمد مرادی،، اظهار کرد: صنعت در کشور ما و در تمام دنیا به هر جا که پا گذاشته آن شهر یا استان را متحول کرده است، در تمامی شهرهای اروپایی که کارخانه مادری تأسیس شده امروز تبدیل به شهر صنعتی بزرگی شده است که صدها کارخانه و رشته دیگر به آن وصل شدهاند.
رئیس مجمع مشورتی توسعه استان هرمزگان با بیان اینکه ملی شدن صنعت نفت، آبادان را از شهری کوچک و بینامونشان به شهری با امکانات رفاهی بسیار خوبی تبدیل کرد، افزود: اما پالایشگاه هفتم نفت، فولاد هرمزگان، آلومینیوم المهدی و کشتیسازی در بندرعباس هیچ عمران و آبادانی و امکانات رفاهی را به دنبال نداشتهاند.
مشیری با اشاره به اینکه مردم هرمزگان از روی نجابت و یا از روی ضعف مطالبه گر نبوده و نیستند، اضافه کرد: آلومینیوم المهدی را تحت عنوان خصوصیسازی غارت کردند و در اعتراض به این اتفاق بهجز آقای مرادی هیچیک از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولین حاضر به امضای اعتراض و حضور در تحصنها کارگری نشدند.
وی با بیان اینکه در تمام دنیا حضور نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر در تحصنها کارگری متداول است، تصریح کرد: متأسفانه دولت هم این استان را به شیوه کمیته امدادی اداره میکند و گاهی از سر لطف بخش ناچیزی از سهم و حق مسلم خودمان از درآمدهای این استان را به ما میدهند و مردم و مسئولین این استان تنها سکوت میکنند.
رئیس مجمع مشورتی توسعه استان هرمزگان با اشاره به اینکه در سال 83 که نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی بودم در دیدار با تعدادی از دانشجوهای هرمزگانی مقیم تهران به آنها گفتم درسشان که تمام شد به هرمزگان بازنگردند بلکه هرمزگان هم بتواند نیروهای نفوذی در پیکرههای وزارتخانههای تهران داشته باشد و به داد استان هرمزگان برسد، ابراز کرد: در کشورهای جهان سوم، اصلاحات، توسعه، پیشرفت، خوشبختی و بدبختی مردم در دست دولتهاست و هر زمان سلاطین زمان قدرتمند باشند، کشور پیشرفتی داشته و ملتها نیز قدرتمند بودهاند و بالعکس.
مشیری با بیان اینکه در مجلس هفتم گدایی و تکدی گری کردیم بلکه بودجهای به این استان بدهند و آقای احمدینژاد با منت تنها 2 درصد از درآمد مازاد شهرهای نفتخیز و گاز خیز را به آنها بازگرداند، مثل آنکه صدقه به ما بدهند، افزود: تا متممی به قانون اساسی کشور اضافه و تصویب نشود که کشور باید ازنظر اقتصادی بهصورت فدرالی اداره شود این شرایط اصلاح نمیشود چراکه درآمد ناخالص ملی تمام استانها به خزانه دولت رفته و استانها باید گدایی و التماس کنند و هر استانی در پیکره دولت نفوذ بیشتری داشته باشد قدرتمندتر است.
وی با اشاره به اینکه در سال 83 دو بیمارستان 500تخته را در اصفهان به علت نداشتن مریض تعطیل کردند و در همان زمان بیمارستان 500 تخت خوابی را کلنگ زدند و با 94 تخت آن را افتتاح کردند چراکه هیچگاه نه نمایندگان و نه دولتمردان استان پیگیر مطالبات استان نبودهاند، بیان کرد: در زمان استانداری آقای مقتدایی استان رشد بسیاری داشت.
رئیس ستاد انتخاباتی دکتر روحانی در استان هرمزگان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 با بیان اینکه در زمان نمایندگی خودم در مجلس شورای اسلامی برای جاده بندرعباس سیرجان به آقای خرم، وزیر وقت راه و شهرسازی التماس کردم که فکری برای این جاده حادثهخیز کند اما توجهی نکرد، اضافه کرد: با چند نماینده پر صدا طرح استیضاحش را نوشتیم اما نمایندگان استان هرمزگان هیچکدام حاضر به امضای آن نشدند و نمایندگان استانهای دیگر امضا کردند و خدا خواست و استیضاح شد.
مشیری ادامه داد: وزیر بعدی تصور کرد نمایندگان استان هرمزگان خیلی قدر هستند، به او گفتم بهشرط آنکه فکری برای جاده بندرعباس سیرجان کنید برایتان رأی جمع میکنم و او پذیرفت و آقای مقتدایی در تمام آن مراحل همراه من بود.
وی با بیان اینکه در جهان سوم باید برای مطالبات محلی یقه بالادستیها را گرفت، خاطرنشان کرد: زمانی که در منطقه آزاد قشم بودم متوجه شدم به ستاد انتخاباتی برخی نمایندگان مجلس مبالغ بسیاری را پرداخت کردند و این تنها گوشه کوچکی از مفاسد اقتصادی این منطقه است.
رئیس مجمع مشورتی توسعه استان هرمزگان دلیل رشد نکردن استان هرمزگان را فساد اقتصادی نهادینهشده در آن دانست و افزود: هر استانی که پیشرفت بیشتری داشته، فساد کمتری در آن نهادینهشده است.
مشیری با اشاره به اینکه اگر فدرالیسم اقتصادی برقرار شود مطابق قانون خرج سالانه و نیازمندیهای هر استان باید بررسی و برآورد شود و صرف همان استان شود و مابقی به بخشهای مرکزی برود، تصریح کرد: چند سال پیش 18 نماینده خوزستان در حال رایزنی برای رود کارون بودند که آب آن را به استان کرمان نبرند خطاب به آنها گفتم خجالتآور است شما 18 نماینده هستید و گدایی میکنید که آب استانتان را نبرند باید خودتان دستبهکار شوید، به اتاق وزیر بروید و 18 گلوله به سرش بزنید و دیگر کسی نگاه چپ به خوزستان نمیکند.
وی در پایان اظهار کرد: بسیاری از مسئولین استانی به این دلیل که به دنبال کاسبی هستند نمیتوانند یقه مافوق را گرفته و مطالبه گری کنند چراکه پروندههایشان رو میشود.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.