b_300_300_16777215_00_images_979_university.jpg

همزیستی نیوز – وقتی در سال 1360 عده ای به بهانه کمبود ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه های دولتی و جلوگیری از خروج جوانان ایرانی جهت تحصیل در دانشگاه های خارجی، سنگ بنای دانشگاه و مراکز آموزش عالی غیردولتی را در این کشور گذاشتند هرگز فکر نمی کردند که تیشه به ریشه علم، دانش، دانشگاه، دانشجو و مدرک دانشگاهی و به تبع آن کل نظام منبعث از این ارزش های بنیادین جهانی می زنند.

بودند در آن زمان دلسوزانی که فریاد زدند: " نکنید این کارها را "، " حرمت دانشگاه را حفظ کنید " ، " ارزش عنوان استاد و دانشجو را پایین نیاورید" ، و هشدارهای دیگر که متاسفانه گوش های کسانی که باید این هشدارها را می شنیدند انگار کر شده بود و نه تنها به این هشدارها وقعی ننهادند بلکه با تشویق و تمجید بانیان این بدعت بنیان برانداز، فضایی در کشور ایجاد کردند که درهر شهر و روستا و در هر کوی و برزن تابلو دانشگاه! بالا رفت و مسابقه ای بنیان براندازتر تحت عنوان مردمی و همگانی کردن دانشگاه در کل کشور به راه افتاد!

نتیجه چی شد؟ آیا اهداف مورد نظر محقق شد؟ آیا با وضع سهل ترین و راحت ترین مقررات و ضوابط پذیرش دانشجو در این به اصطلاح دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی که پرداخت شهریه، اصلی ترین شرط ورود و ادامه تحصیل در آنها بود، به هدف تربیت نیروهای انسانی متخصص کارآمد رسیدیم؟

با دادن مدرک لیسانس، فوق لیسانس و دکتری به افراد واجد شرایط و غیر واجد شرایط در این دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و بالا بردن درجه تب مدرک گرایی و مدرک سالاری در جامعه به کجا رسیدیم؟ مگر جز این است که بسیاری از خانواده ها متاثر از این فضا، دار و ندار خود را برای تامین شهریه دختران و پسران دلبند خود هزینه کردند با این امید که بچه های شان پس از فارغ التحصیلی در مشاغل مرتبط با رشته های شان اشتغال پیدا کنند؟

آیا رشد نگران کننده نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه ها و تبعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این پدیده حداقل در دو دهه اخیر نباید متولیان توسعه کمی بی حساب و کتاب آموزش عالی را در این کشور از خواب بیدار کند؟

گرچه خوابی که مواهب مادی بادآورده این تجارت را برای عده ای به ارمغان آورده است، می تواند خیلی شیرین و طولانی باشد اما به نظر می رسد که صداهایی از گوشه و کنار برای بیدار کردن این افراد به گوش می رسد!

بنا به آخرین گزارش موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم که در اختیار ایسنا قرار گرفته، در ایران ۲۵۶۹ دانشگاه وجود دارد که از این میان تعداد ۵۳۰ واحد سهم دانشگاه آزاد بوده، ۳۰۹  موسسه غیرانتفاعی، ۱۷۰ مرکز فنی حرفه ای، ۴۶۶  مرکز پیام نور، ۹۵۳ واحد علمی کاربردی و ۱۴۱ دانشگاه دولتی( وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) در ۳۱ استان کشور ثبت شده است. ایسنا- 9خرداد 97

به گفته معاون وزیر علوم از این تعداد دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ایران که  از تعداد دانشگاه های چین با جمعیت یک میلیارد و 413 میلیون نفرنیز بیشتر است، افزون بر 50درصد مراکز آموزش عالی دولتی از نظز کیفیت پایین تر از سطح استاندارد قرار دارند. مهر 4 مهر 97

به گفته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم ساماندهی آموزش عالی، تکلیف برنامه ششم توسعه است و چون یکی از ایرادات آموزش عالی کشور توسعه کمی دانشگاه‌ها و فقدان استانداردهای لازم عنوان ‌شده است دراین‌ راستا با ساماندهی‌های صورت گرفته، تعداد واحدهای دانشگاهی از دو هزار و 500 تا دو هزار و 800 واحد به کمی بالاتر از دو هزار واحد کاهش پیدا کرده است. ایسنا 19شهریور 97

گرچه فعالیت های اکثر واحدهای باقیمانده نیز به علت شرایط بد اقتصادی جامعه خود به خود دچار رکود شده و می شود و بسیاری از صندلی های دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی نیز خالی مانده است، اما پدیده دیگری در کنار این شرایط رشد کرده است و آن جعل مدارک تحصیلی و فروش آنها به متقاضیان است. گزارش مفصل این پدیده را باهم می خوانیم:            

 گسترش دامنه فعالیت جاعلان مدارک در سراسر کشور!

مهر ماه گذشته بود که با شکایت هیئت نظارت و ارزیابی آموزش عالی خراسان رضوی در دستگاه قضایی و در ادامه ورود قاطع دادسرای ویژه جرایم رایانه ای مشهد به ماجرا، پرده از تخلفی عظیم در زمینه جعل مدارک علمی در مقاطع مختلف برداشته و موضوع در 9 مهر ماه در خط قرمز روزنامه قدس منتشرشد.

در گام اول رسیدگی قضایی به این پرونده پیچیده که در شعبه 751 بازپرسی و تحت نظارت قاضی امیرحسین جوانبخت صورت پذیرفت، مشخص شد سه نفر در مشهد به صورت کاملا حرفه ای در مراکز غیرمجاز اقدام به فروش مدارک علمی نامعتبر می کنند.

جاعلان مدارک علمی که برای جذب مشتری در فضای مجازی، رسانه های مکتوب وسالن های همایش صدا وسیما دست به تبلیغات گسترده ای زده بودند، مدعی اعطای مدرک پروفسوری، معادل دکتری و...هم بودند.

در گام بعدی و طی یک عملیات ضربتی سه دلال مدرک در مشهد دستگیر شدند. این گزارش حاکی است: در حالی که از ناحیه متهمان تعداد زیادی مدارک علمی جعلی داخلی در مقاطعی گوناکون کشف شد، وجود برخی مدارک جعل شده تحصیلی گرجستان درمیان مستندات مکشوفه نشان از عمق تخلفات آنها داشت.

سه جاعل مدارک علمی که تحت عنوان آموزشگاه های عالی آزاد فعالیت می کردند، با دستور بازپرس شعبه 751 دادسرای ویژه رسیدگی به تخلفات جرایم رایانه ای و در وقت فوق العاده به شعبه مذکور منتقل و روند بازجویی از آنها آغاز شد.

در پی برگزاری چندین جلسه فشرده و فنی، نتایج عجیب و غریبی حاصل و مشخص شد، چرا که برخی از آنها بنا به درخواست افراد مختلف مدارک جعلی معادل سازی شده در مقاطع مختلف را در یک چشم بهم زدن حاضر و در ازای آن، برای مقطع کاردانی یک میلیون و 500، لیسانس دو میلیون و 500 و فوق لیسانس دومیلیون و 900 هزار تومان پول می گرفتند.

همچنین آنها با برگزاری دوره های داخلی و خارجی و اخذ هزینه های آنچنانی مدارک MBAوDBA هم صادر و در اختیار افراد قرار می دادند که تنها هزینه صدور اینگونه مدارک برای جاعلان خرید یک دستگاه چاپگر رنگی و و جعل فرم و امضای افراد سرشناس علمی و ... بود.

متهمان که حساب همه جا را کرده بودند و می دانستند افرادی که مدارک را اخذ می کنند از آنها برای ارتقای رتبه شغلی و ... استفاده خواهند کرد و اداره مرجع استعلام اصالت خواهد گرفت، پشت مدارک جعلی درج کرده بودند، برای استعلام و... با شماره تماس و یا آدرس ... تماس و یا مکاتبه شود، با این کار هم مدرک جعلی را صادر و هم خودشان اصالت آن را تایید می کردند!

در ادامه مراحل قضایی پرونده بازپرس امیر حسین جوانبخت به این نتیجه رسید که ماجرای جعل مدارک فرا استانی است وجاعلان بازداشت شده برای صدور برخی مدارک با افرادی دیگر هم همکاری می کنند.

دستگیری 3 فروشنده مدرک نامعتبر در شمال و مرکز ایران

تحقیقات حاکی از آن بود که یکی از جاعلان در نوشهر و دو نفر دیگر هم در اصفهان در حال جعل مدارک دانشگاهی هستند.

همه چیز هماهنگ می شود در اولین گام ماموران پلیس فتای استان خراسان رضوی با کسب نیابت قضایی راهی نوشهر شدند و جاعل مدارک دانشگاهی را که برای استمرار فعالیتش دفتری اجاره و ماهیانه 5 میلیون هم اجاره می داد را دستگیرکردند.

پس از بازداشت متهم تعداد زیادی مهر و هولوگرام مذکر جعلی ثبت اختراع و....کشف و تمامی اسناد ، مدارک و سیستم های رایانه ای متعلق متهم جمع آوری و همراه وی به مشهد منتقل گردید.

پس از انتقال متهم 28 ساله به مشهد که دارای ارتباطات زیادی با افراد ذی نفوذ در شهر محل وقوع جرم هم بود، مدارک جمع آوری شده توسط پلیس بررسی و مشخص شد و تا امروز بیش از 8 هزار مدرک علمی نامعتبر صادر و فروخته است.

همچنین مدارک جعلی صادر شده بیش از300 نفر که آماده تحویل بود هم درمیان اسناد توقیف شده، کشف شد. در شاخه ای دیگر از تحقیقات مشخص شد، متهم دارای مدرک فوق لیسانس بود اما خودش را در کانال تلگرامی و ... دارای مدرک کتری معرفی کرده است!

گزارش قدس حاکی است: عملیات دوم پلیس هم برای دستگیری جاعلان مدارک دانشگاهی آغاز و این بار تیم پلیس فتای استان راهی شهر اصفهان شد و با توجه به اطلاعاتی که از متهمان بدست آورده بودند در پوشش خریدار مدرک دانشگاهی، یکی از متهمان را پای قرار صوری کشانده و وی را دستگیر کردند. به همین واسطه مشخص شد همدست عامل بازداشت شده پسرش می باشد که وی هم به سرعت دستگیر شد.از ناحیه متهمان نیز تعداد زیادی مدارک کشف و همراه با جاعلان مدارک علمی به مشهد منتقل شدند.

درادامه سه متهم جعل مدارک علمی با دستور بازپرس شعبه751 دادسرای ناحیه 7 مشهد پای میز محاکمه قرارگرفتند و اتهام جعل مدارک و عناوین علمی توسط بازپرس پرونده به متهمان تفهیم شد.

براساس بررسی های قضایی مشخص شده بود که تمامی متهمان فقط با ثبت یک شرکت و بدون اخذ مجوز از وزارت علوم اقدامات مجرمانه خود را رقم زده اند.

*ادعای رد پای تخلف در وزارت خانه!

متهم 28 ساله نوشهری درجلسه بازپرسی مدعی شد که با فردی در وزارت علوم ارتباط داشته که به او پیشنهاد کرده است تا در قبال پرداخت 5 میلیون به صورت ماهیانه، راه فعالیت وی را هموار خواهدکرد!

همچنین متهم اظهار داشت من با دانشگاه آزاد قرارداد همکاری داشتم و برهمین اساس دوره های مختلف را برگزار می کردم و برای هر دوره بین پانصد تا یک میلیون تومان هزینه می گرفتم!

وی همچنین درپاسخ به سوال بازپرس پرونده که از او پرسید چرا خودت را دکتر معرفی کردی، پاسخ داد: این کار را کارمندم کرد و عناوین مذکور را به رزومه من اضافه کرد!

*از جعل مدارک درمانی تا اعطای پروفسوری!

در ادامه پدر و پسر جاعل هم پای میز عدالت ایستادند تا پاسخگوی اتهامات وارده باشند.آنها در تبلیغات تلگرامی و ... مدعی بودند برای بیش از 360 عنوان، مدرک علمی می دهند! در مدارک جمع آوری شده مشخص شد که آنها از مدارک کمک بهیاری، تکنسین داروخانه،دستیار دندانپزشک و... گرفته تا دوره های آموزش برای کارمندان دولت همه نوع مدرک صادر می کرده اند.

همچنین آنها در کنار صدور مدارک مذکور، مدارک معادلMBA و DMA را هم با جعل امضای برخی از مسئولان وزات علوم صادر و می فروخته اند. آنها مدعی فروش مدارک دانشگاه نیویورک آمریکا در مقطع کاردانی تا دکتری بودند! همچنین سودجویان در تبلیغات اعلام کرده بودند مدرک پروفسوری افتخاری از دانشگاه آکسفورد را هم می توانند به افراد متقاضی تحویل دهند!

متخلفان همچنین برای مشروعیت بخشیدن به اقدامات غیرقانونی خود اقدام به اجاره سالن های همایش صدا وسیما کرده و در مواردی هم پس از چاپ کتاب با روش های غیرقانونی یک نسخه از آن را به خانواده برخی شهدا هدیه داده اند.

گوشه ای دیگر از مستندات جمع آوری شده دستگاه قضایی که پیش روی پدر و پسر جاعل قرار گرفت از آن حکایت داشت که متهمان در قبال صادر کردن مدرک تحصیلی دانشگاه آزاد در هرمقطعی، 30 میلیون تومان و در مقاطع آموزش عالی آزاد، 25 میلیون تومان از متقاضیان طلب می کرده اند.

در همین رابطه مشخص شد، جاعلان در برخی موارد با جعل مُهر و مدارک یکی از موسسات آموزش عالی در اصفهان، ازآنها در این راستا سوء استفاده هم کرده بودند. در همین زمینه مدیر مرکزمذکور با حضور در دادسرا از متهمان شکایت کرد. از سوی دیگر پسر متهم که تا دیپلم درس خوانده بود، در کانال تلگرامی شان خود را دکتر معرفی کرده بود!

درحالیکه ماموران بیش از 60 گیگابایت مستندات از سرور سایت فروش مدارک جعلی متعلق به متهمان استخراج کرده بودند، پسر متهم معترف شد که من برای پدرم کار می کردم. او بود که تمامی مدارک را جعل می کرد و هرچه می خواست در خانه به وسیله یک چاپگر چاپ می کرد!

وی ادامه داد: او امضای من را تحت عنوان دکتر از آن جهت پای مدارک جعلی می زد که دیده بود مدارک علمی چند امضا دارد! علت استفاده پدرم از صفحه اینستاگرامم این بود که دنبال کننده های صفحه من بالابود! او وقتی مدرکی را می فروخت، می گفت در سایت بارگزاری کن.

*پای بازیگران مشهور هم به ماجرای بازشد!

در ادامه بررسی های موشکافانه قضایی مشخص شد که در میان افرادی که مدارک جعلی علمی را خریداری کرده اند بازیگران مشهور و چهره نیز وجود دارند که در ازای پرداخت پول، به این گونه مدارک بی اعتبار دست یافته اند!

در حاشیه جلسه رسیدگی به تخلفات جاعلان مدارک علمی و دانشگاهی، کارشناس مسئول هیئت نظارت و ارزیابی آموزش عالی خراسان رضوی به قدس گفت: ما در استان 18 آموزشگاه عالی آزاد داریم که 15 آموزشگاه فعال و به صورت قانونی فعالیت می کنند. در این میان افرادی هم بدون مجوز در حال فعالیت هستند که مشخص است آنها در حال تخلف هستند.

وی تصریح کرد: اما برخی از همین 15 آموزشگاه عالی آزاد که مجوز فعالیت دارند به صورت غیرقانونی با برخی دفاتر و شرکت های غیر قانونی همکاری و به نوعی کارچاق کنی می کنند و برای آموزشگاه های مذکور به نوعی مدرک می فروشند! آموزشگاه های آموزش عالی آزاد به هیچ عنوان حق ندارند برگزاری دوره ای را به دیگر شرکت ها واگذارکنند.در حال حاضر هم در حال پیگیری موضوع از سوی دستگاه قضایی هستیم.

*متخلفان خودشان مدارک را به مرجوع کنند

در همین حال بازپرس جوانبخت هم طی هشداری به افرادی که از مدارک جعلی و نامعتبر معادل سازی شده و... را اخذ کرده اند، از آنها خواست تا قبل از آنکه دستگاه قضایی به سراغ آنها بیاید خودشان مدارک مذکور را به حراست اداره متبوع تحویل دهند. وی در حالی که عنوان کرد برخی افراد از مدارک مذکور برای افزایش حقوق و ... استفاده کرده اند، تصریح کرد: برای افرادی که توسط دستگاه قضایی شناسایی شوند، اتهام سوء استفاده از سند مجعول در نظر گرفته خواهد شد. این مقام قضایی افزود: در این زمینه اطلاعات دقیقی در اختیار دستگاه قضایی قرار دارد و پیگیری پرونده تا روشن شدن تمامی زوایای تاریک آن همچنان ادامه خواهد داشت.

منبع: قدس آنلاین

نوشتن دیدگاه

نظراتی که حاوی توهین یا افترا می باشند، منتشر نخواهند شد.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

پیشخوان

آخرین اخبار