b_300_300_16777215_00_images_maghalat.jpg

v

همزیستی نیوز - قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تایید تقلب در 58 مقاله پزشکی ایرانی گفت: برخی از این تقلب ها مایه شرمندگی است، همه این متقلبان به کمیته‌های تخلفات معرفی و اگر پاداش یا ارتقا گرفته باشند از آنان پس گرفته می‌شود.

ایرج حریرچی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره مقالات تقلبی پزشکی 58 نویسنده ایرانی توضیح داد: متاسفانه این افراد در ارائه مقالات خون تخلف داشته‌اند و باید توجه داشت که به طور کلی تقلب در تولید مقالات علمی نه در ایران بلکه در دنیا صفر نیست و همیشه افرادی هستند که در این زمینه تخلف و تقلب می‌کنند.

**هیچ یک از متقلبان در وزارت بهداشت پست مدیریتی نداشته‌اند
وی ادامه داد: با وجود این نشریه Nature و گروه علمی وابسته به آن این بار مقالات تعدادی از نویسندگان ایرانی را زیر ذره بین گذاشته است و مشخص شده است که 58 نفر از افراد عالم نمای ایرانی در این زمینه تخلف داشته‌اند.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران دانشمندان بزرگی در عرصه پزشکی دارد که توانسته‌اند در 30 سال گذشته کشور ما را به رتبه 16 تا 17 دنیا از نطر تولیدات علمی در حوزه پزشکی برسانند اما این به معنی این نیست که کوچکترین مماشاتی با افراد متخلف داشته باشیم و برای حفظ صیانت از جایگاه دانشمندان ایرانی حتما با متقلبان برخورد جدی می‌شود.
حریرچی ادامه داد: نویسندگان این مقالات که در آنها تقلب شده است، در گروه علوم پزشکی بوده اند اما اکثر آنها در خارج از دانشگاه‌های علوم پزشکی بوده‌اند و هیچ یک از مسئولان پست‌های مدیریتی وزارت بهداشت چه در زمان حاضر و چه در گذشته در بین آنها نیست.
وی گفت: همه این افراد به کمیته‌های تخلفات ارجاع داده شده یا می‌شوند، همه این مقالات از سابقه علمی این افراد در سیستم های وزارتخانه ها و دانشگاههای مختلف حذف می‌شود و اگر بابت این مقالات ترفیع، ارتقا یا پاداشی گرفته باشند از آنها پس گرفته می‌شود.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه به خبرنگار ایرنا گفت: اینکه برخی شایعه می‌کنند، که برخی از مدیران و مسئولان وزارت بهداشت جزو این متقلبان بوده‌اند، به هیچ وجه درست نیست و این بی اخلاقی است که برخی می‌خواهند فعالیت ها و جایگاه علمی مسئولان ارشد وزارت بهداشت را مخدوش کنند.
وی تاکید کرد: هیچ یک از مسئولان ارشد وزارت بهداشت، کوچکترین ارتباطی با موضوع مقالات تقلبی نداشته‌اند و به طور کلی هیچ یک از متقلبان در هیچ زمانی پست مدیریتی در وزارت بهداشت نداشته‌اند و اسامی آنها در وزارت بهداشت وجود دارد.
حریرچی درباره نوع تقلب‌های انجام شده به خبرنگار گفت: برخی تقلب ها کاملا واضح بوده است، تقلب های متوسط آنها کپی کردن بوده است، در برخی اسم فرد دیگری را به عنوان داور مقاله معرفی کرده‌اند و از یک ایمیل که خودشان ساخته‌اند، خودشان نظر و جواب داوری را ارائه کرده‌اند و واقعا برخی از این تخلفات مایه شرمندگی است.
وی ادامه داد: البته برخی موارد تقلب نیز ناشی از ناآگاهی و غیر حرفه‌ای بودن مقاله نویس بوده است. عمده این تخلفات را کسانی انجام داده‌اند که ادعای کار حرفه ای داشته‌اند و می‌خواستند به نویسندگان مقاله کمک کنند و وقتی معیار عملی و اخلاقی در کار نباشد، گاهی برخی افراد قربانی می شوند.
حریرچی در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا که آیا این تخلفات به هم مرتبط بوده یا سازماندهی شده بوده است، گفت: نه برخی از آنها دو یا سه نفری با هم مرتبط بوده اند اما کار سازماندهی شده‌ای نبوده است به خصوص اینکه تعداد مقالاتی که در آنها تقلب شده نیز زیاد نیست.
هفته گذشته مجله Nature اعلام کرد که ناشر Springer-Nature در سال 2016 میلادی 58 مقاله در گروه پزشکی از نویسندگان ایرانی دریافت کرده است که در آنها تقلب صورت گرفته است.

نوشتن دیدگاه

نظراتی که حاوی توهین یا افترا می باشند، منتشر نخواهند شد.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

پیشخوان

آخرین اخبار