ایران به جام جهانی رفت، آوردگاهی بین المللی که حضور در آن آرزوی هر کشوری است، رویدادی بزرگ که ایران را در صدر اخبار رسانه ها قرار داد، این خبر بقدری دلگرم کننده و نشاط آفرین بود که گویی خون تازه ای بر رگ های خسته ایرانیان جاری شد. از این منظر دوشنبه 22 خرداد 96 شبی متفاوت بود.
تیم ملی با برد شیرین بر ازبکستان به جام جهانی 2018 روسیه سلام داد. سلامی گرم و روحیه بخش. سردار آزمون 'غزال تیزپای ایران' در این بازی ستاره میدان بود. او یک گل زد، یک پاس گل داد و به عنوان بهترین بازیکن انتخاب شد و این افتخاری است برای همه ما به ویژه ترکمن ها.
فوتبال فراتر از مرزها است. حد و مرز ندارد. رنگ و زبان ، مذهب و نژاد نمی شناسد. همدلی و وفاق می آفریند. حس مشترک با هم بودن را زنده می کند. با صعود ایران به جام جهانی همه ایرانیان با هر زبان و فرهنگ و دین و آیینی شاد و خوشحال شدند. دیشب در شهرهای کوچک و بزرگ جشن و پایکوبی برپا بود. این پیروزی برای همه ما غرور آفرین بود.
هفته قبل کام ایرانیان با حادثه تروریستی تلخ شد. اگر چه مردم ایران یکدل و همدل این حادثه موحش را محکوم کردند ولی دلها نگران بود. ذهن ها مشوش شد. فضای ناامنی تداعی می شد. اما درست چند روز بعد راهیابی تیم ملی به جام جهانی کامها را شیرین ساخت و لبخند را بر لبان هموطنان جاری ساخت.
ایران با مربی پرتقالی اش به این موفقیت بزرگ دست یافت. اگر کی روش نبود چه بسا که این پیروزی بزرگ به دست نمی آمد و اینجاست که نقش و جایگاه مربی، مدیر، رهبر در پیشبرد یک تیم ورزشی و یا سیاسی، اقتصادی ، آموزشی و . . چقدر تاثیرگذار است.
هنر کی روش، استفاده از بهترین ها بود. دوری از انحصارطلبی و تعصب ها بود. بها دادن به بازیکنان شایسته بود. او استعدادهای ناب ایرانی را در داخل و خارج کشور کشف کرد. برای اولین بار به یک جوان ترکمن و اهل سنت در تیم ملی میدان داد. این جوان هم ستاره شد و به اعتماد مربی اش پاسخ شایسته داد.
سردار آزمون جوان خوش قد و قامت گنبدی اینک به جوان اول ایران تبدیل شده است. در مسابقات همه نگاه ها به سوی او است. او اینک یک نماد است. نماد استعداد والای ترکمن ها در ورزش پرطرفدار فوتبال.
ترکمن صحرا دیروز فوتبالیست هایی باتکنیک و قدرتمند چون: قربان پله، حاجی مارادونا، کاکا چلی، اسد کردبچه، جلال توکلی، قدیر غفاری و جلیل گل چشمه و . . داشت که اگر توسط مربیان و متولیان دیده می شدند می توانستند در سطح تیم ملی بدرخشند و افتخار کسب کنند و امروز جوانانی پا به توپ و خستگی ناپذیر در سطح شهرها از گنبد تا بندرترکمن و در سطح روستاها از قازانقایه و مالای شیخ تا عطاباد و دوگونچی . . دارد که اگر به آنها میدان داده شود می توانند امید اول ایران شوند.
سردار در ایران محبوب است و در ترکمن صحرا محبوبترین. جوانان و نوجوان و حتی نونهالان ترکمن، او را الگوی خود می دانند، دوست دارند چون او بزرگ شوند و برای کشور عزیزشان خدمت کنند.
اکنون برخی ترکمن ها را با سردار و فرهاد (قائمی) می شناسند. این دو جوان، دو برند ترکمن صحرا هستند. سردار و فرهاد بسان دو بال یک پرنده ملیت، هویت و قومیت شان را به آسمان ها سوق می دهند.
بیاد آوریم که مناطق ترکمن نشین خاستگاه افتخارآفرینانی چون سردار آزمون، عزت پورقاز، فرهاد قائمی، ابراهیم سن سبلی، غیاث صحنه، صادق گرگانی، غفار سقر است. سرزمینی که اغلب آن را با اسب و اسبدوانی می شناسند ولی اینک به لطف توان و قدرت فرزندانش در فوتبال، والیبال، دو ومیدانی حرف هایی برای گفتن دارد.
ورزشکاران ایرانی ترکمن اگر همت مضاعف و نگاه عادلانه و متوازن مسئولین از سطوح ملی تا استانی و شهرستانی به همراه داشته باشند می توانند از این فراتر هم ظاهر شوند و در میادین مختلف جهانی برای کشورشان عزت و آبرو به دست بیاورند و برای هموطنان امید، روحیه و شادی به ارمغان بیاورند. چنین باد
منبع: پایگاه خبری اولکامیز
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.