همزیستی نیوز - صادرات چین در دو ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی تحت فشار ترس از ویروس کرونا که فعالیت های اقتصادی را فلج کرده و مانع زنجیره تبادلات تجارتی در جهان شده است ، کاهش چشمگیری را تا مرز ۱۷ درصد ثبت کرد.
صادرات چین در این دوماه و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۷.۲ درصد سقوط کرده تا بیشترین کاهش صادرات غول آسیا رقم بخورد، در حالی که این کشور از فوریه سال ۲۰۱۹ در جنگ تجاری با آمریکا بوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گمرک چین دیروز ( شنبه) با اعلام کاهش آمار صادرات این کشور، تاکید کرد که واردات چین هم ۴ درصد کاهش یافته است.
کارشناسان اقتصادی شرکت کننده در نظرسنجی خبرگزاری بلومبرگ پیش بینی کرده بودند که میزان کاهش صادرات چین احتمالاً به ۱۶.۲ درصد خواهد رسیده، اما در عوض انتظار داشتند که کاهش واردات این کشور ۱۶.۱ درصد باشد.
اولین نشانه های شیوع ویروس کرونا در ماه دسامبر گذشته در شهر ووهان در استان مرکزی هوبی چین ثبت شد و مقامات این کشور را مجبور کرد تا از اواخرماه ژانویه منطقه مهم صنعتی ۵۶ میلیون نفری را قرنطینه و فعالیت های اقتصادی، تجاری و حمل ونقل را بشدت کاهش دهند.
در گزارش خبرگزاری فرانسه آمده است که در سایه این شرایط، مازاد تراز تجاری چین با آمریکا که مهمترین و اصلی ترین مولفه در منازعه تجاری بین دو کشور است در دو ماه اول سال ۲۰۲۰ میلادی ۴۰ درصد کاهش یافته و از ۴۲ میلیارد دلار در سال گذشته به ۲۵.۴ میلیارد دلار رسیده است.
به نوشته این خبرگزاری، این اولین باری است که مقامات چین داده های تجمیع تجاری را که مربوط به ماه های ژانویه و فوریه ۲۰۲۰ است، منتشر می کنند.
« کاهش اندک معمولا بعد از دوران تعطیلات طولانی طبیعی است اما این کاهش بزرگ و بعداز شیوع ویروس کرونا غیرعادی به نظر می رسد».
پیامدهای بزرگتر
«جولیان ایوانزریچارد» کارشناس مرکز مطالعات اقتصاد سرمایه در گزارشی که جمعه گذشته منتشر شد، گفت که تجمیع داده های ژانویه و فوریه به این معنی است که « نرخ رشد منتشر شده به طور کامل بزرگی ضعف اقتصادی و تجاری این دو ماه چین را نشان نمی دهد».
وی می افزاید: این اقدام چین به این دلیل است که اختلالات در فعالیت های تجاری این کشور در ماه فوریه ۲۰۲۰ متمرکز شده است.
جولیان ادعا کرده است که کاهش اخیر در تجارت و صادرات چین احتمالا بیشتر از آنچه است که مقامات این کشور اعلام کرده اند.
« خو شیا وشون» کارشناس اقتصادی نیز دیروز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که احتمالا کاهش صادرات چین در ماه مارس ادامه خواهد داشت.
وی می افزاید: «داده های دقیق از مثل مصرف زغال سنگ و انرژی و همچنین استفاده از مترو در چین نشان می دهد که کارگران به آرامی به کار خود باز می گردند.»
به گفته خو ، شیوع کرونا درخارج از چین مانند کره جنوبی و اروپا به صادرات چین آسیب بیشتری وارد می کند زیرا تقاضای خارجی ضعیف تر خواهد بود.
در نشانه دیگر از پیامدهای منفی اقتصادی مورد انتظار از شیوع ویروس کرونا ، فعالیت بخش های تولید و غیرتولید در چین در ماه فوریه به پایین ترین سطح خود رسیده است.
با شیوع گسترده ویروس کرونا در سراسر جهان، تنها به کُند شدن فعالیت اقتصادی چین منجر نشده، بلکه تاثیر منفی بزرگی بر رشد اقتصادی جهانی داشته است که می تواند در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰کاهش یابد.
موسسه اقتصادی آکسفورد نیز در گزارشی آورده است: «آغاز شوک اقتصادی و تجاری در چین، به پدیده ای خطرناک تر تبدیل شده است .»
این درحالی است که مقامات چین تاکید کرده اند که پیامدهای ویروس کرونا کوتاه مدت خواهد بود و یک سری اقدامات حمایتی برای جلوگیری از گسترش این پیامدها اتخاذ کرده اند.
«شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین در نشستی با حضور مقام های ارشد این کشور در پکن گفت که اقتصاد این کشور باید بسرعت به مدارعادی بازگردد و با بازگشت نیروهای کار شاهد از سرگیری تولید باشیم.
روزنامه گلوبال تایمز چین روز پنجشنبه از قول رئیس جمهوری این کشور نوشت: توسعه اقتصادی و اجتماعی چین به دلیل شیوع کرونا با اختلالاتی روبرو شده اما این دوره باید بسرعت خاتمه یابد.
شی جین پینگ برای آنکه اقتصاد چین دوباره جان بگیرد و تولید سرعت، مردم به « مصرف بیشتر خدمات و کالاهای داخلی » تشویق کرد.
منبع: ایرنا
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.